Število podjetnikov je višje iz dneva v dan

Število podjetnikov se povečuje iz dneva v dan. Med podjetniki pa ne najdemo zgolj mladih, temveč tudi veliko starejših, med katerimi jih je mnogo že upokojenih. Pravzaprav je trenutno najverjetneje, da se bodo podjetniškega podviga lotili prav posamezniki, stari med 55 in 64 leti.
Število podjetnikov je višje iz dneva v dan

Število podjetnikov je višje iz dneva v dan (Vir slike: Freeimages.com)

Nekateri izmed njih so izgubili zaposlitev, zato so v ustanovitev podjetja primorani, spet drugi so se preprosto naveličali dosedanje službe in želijo popestriti svoje življenje, tretji pa so zaradi razmajanega gospodarstva izgubili upanje v izplačilo pokojnin, s katerimi bi lahko v starost vstopili brezskrbno. To so le trije izmed najpogostejših razlogov, zaradi katerih se posameznik, ki spada v starostno skupino med 55 in 64 let, odloči za ustanovitev podjetja.

Pojavi pa se vprašanje, ali je sedaj sploh pravi čas za vstop v podjetniške vode? Odgovor na to vprašanje je precej odvisen od panoge, v katero se posameznik podaja. Nove priložnosti se zaradi močnih sprememb na trgu namreč pojavljajo zelo pogosto, potrebno jih je le opaziti in zgrabiti. Na ta način so že nastala številna danes zelo uspešna podjetja, kot so na primer General Electric, McDonald’s in Microsoft.

Priložnosti je torej veliko, toda potrebno se je zavedati, da spreminjajoč trg vpliva tudi na stranke. Ti si želijo boljše cene in kvalitetnejše produkte, zato pa močno niha njihova lojalnost. Zavedajoč se tega dejstva, lahko to odlično izkoristite v svoj prid. 

Prav tako je potrebno vedeti, da je podjetništvo zelo tvegana panoga. Obstaja verjetnost, da boste vloženi denar izgubili tako rekoč čez noč. Zato morate nujno premisliti, ali ste sploh pripravljeni sprejeti takšno tveganje, še posebej v primeru, da boste v podjetje vložili svoje življenjske prihranke. Z nekaj previdnosti in predpriprav si lahko ustvarite podjetje z močnimi temelji, katerih prav nič ne bo moglo zamajati. 

Vir: Entrepreneur.com

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje