Število podjetnikov je višje iz dneva v dan

Število podjetnikov se povečuje iz dneva v dan. Med podjetniki pa ne najdemo zgolj mladih, temveč tudi veliko starejših, med katerimi jih je mnogo že upokojenih. Pravzaprav je trenutno najverjetneje, da se bodo podjetniškega podviga lotili prav posamezniki, stari med 55 in 64 leti.
Število podjetnikov je višje iz dneva v dan

Število podjetnikov je višje iz dneva v dan (Vir slike: Freeimages.com)

Nekateri izmed njih so izgubili zaposlitev, zato so v ustanovitev podjetja primorani, spet drugi so se preprosto naveličali dosedanje službe in želijo popestriti svoje življenje, tretji pa so zaradi razmajanega gospodarstva izgubili upanje v izplačilo pokojnin, s katerimi bi lahko v starost vstopili brezskrbno. To so le trije izmed najpogostejših razlogov, zaradi katerih se posameznik, ki spada v starostno skupino med 55 in 64 let, odloči za ustanovitev podjetja.

Pojavi pa se vprašanje, ali je sedaj sploh pravi čas za vstop v podjetniške vode? Odgovor na to vprašanje je precej odvisen od panoge, v katero se posameznik podaja. Nove priložnosti se zaradi močnih sprememb na trgu namreč pojavljajo zelo pogosto, potrebno jih je le opaziti in zgrabiti. Na ta način so že nastala številna danes zelo uspešna podjetja, kot so na primer General Electric, McDonald’s in Microsoft.

Priložnosti je torej veliko, toda potrebno se je zavedati, da spreminjajoč trg vpliva tudi na stranke. Ti si želijo boljše cene in kvalitetnejše produkte, zato pa močno niha njihova lojalnost. Zavedajoč se tega dejstva, lahko to odlično izkoristite v svoj prid. 

Prav tako je potrebno vedeti, da je podjetništvo zelo tvegana panoga. Obstaja verjetnost, da boste vloženi denar izgubili tako rekoč čez noč. Zato morate nujno premisliti, ali ste sploh pripravljeni sprejeti takšno tveganje, še posebej v primeru, da boste v podjetje vložili svoje življenjske prihranke. Z nekaj previdnosti in predpriprav si lahko ustvarite podjetje z močnimi temelji, katerih prav nič ne bo moglo zamajati. 

Vir: Entrepreneur.com

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

06.12.2017 od 15:00 do 17:00
MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitro rastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje