Svetovanje pred ustanovitvijo podjetja

Štirje slovenski finalisti LAUNCHuba že čakajo na rezultate

Za štirimi slovenskimi startupi, ki so se uvrstila v finale t.i. podaljšanega vikenda bolgarskega sklada semenskega kapitala LAUNCHub, je naporen vikend. Ali je bil tudi uspešen, pa bodo zvedeli v aprilu, ko bo komisija razglasila zmagovalce, ki bodo prejeli do 200 tisoč evrov investicije.
Štirje slovenski finalisti LAUNCHuba že čakajo na rezultate

Štirje slovenski finalisti LAUNCHuba že čakajo na rezultate (Vir slike: LAUNCHub)

LAUNCHub, bolgarski sklad semenskega kapitala, je tokrat že petič zapored organiziral štiridnevni dogodek (“Long Weekend Event”), na katerem je gostil novo generacijo startupov iz jugovzhodne Evrope. Tem je omogočil priložnost pridobiti semenski kapital ter tako pospešiti svojo rast in razvoj. 

T. i. podaljšani vikend je potekal v Sofiji med 20. in 23. marcem 2014, nanj pa se je uvrstilo 13 finalistov, katere je strokovna komisija izbrala izmed več kot 200 prijavljenih. Tudi letos so slovenska podjetja dokazala, da spadajo v sam vrh, saj so se v finale uvrstili kar 4 slovenski startupi, to so podjetja DeTENS, MEDinar, Enolyse in 3GM.

Po štirih napornih dneh, ko so ekipe intenzivno delale skupaj z več kot 50 mentorji in podjetniki, je sledil zaključni “pitch” pred investitorji. Kot poroča LAUNCHub, so bile tokrat predstavitve startupov zares izjemno dobre, prav tako pa so sporočili, da bodo zmagovalna podjetja sporočili v prihodnjem mesecuV izbrana podjetja je LAUNCHub pripravljen vložiti do 200 tisoč evrov investicije v zameno za delež v podjetju. 

Vir: LAUNCHub

Oznake: , ,