Štirje slovenski finalisti LAUNCHuba že čakajo na rezultate

Za štirimi slovenskimi startupi, ki so se uvrstila v finale t.i. podaljšanega vikenda bolgarskega sklada semenskega kapitala LAUNCHub, je naporen vikend. Ali je bil tudi uspešen, pa bodo zvedeli v aprilu, ko bo komisija razglasila zmagovalce, ki bodo prejeli do 200 tisoč evrov investicije.
Štirje slovenski finalisti LAUNCHuba že čakajo na rezultate

Štirje slovenski finalisti LAUNCHuba že čakajo na rezultate (Vir slike: LAUNCHub)

LAUNCHub, bolgarski sklad semenskega kapitala, je tokrat že petič zapored organiziral štiridnevni dogodek (“Long Weekend Event”), na katerem je gostil novo generacijo startupov iz jugovzhodne Evrope. Tem je omogočil priložnost pridobiti semenski kapital ter tako pospešiti svojo rast in razvoj. 

T. i. podaljšani vikend je potekal v Sofiji med 20. in 23. marcem 2014, nanj pa se je uvrstilo 13 finalistov, katere je strokovna komisija izbrala izmed več kot 200 prijavljenih. Tudi letos so slovenska podjetja dokazala, da spadajo v sam vrh, saj so se v finale uvrstili kar 4 slovenski startupi, to so podjetja DeTENS, MEDinar, Enolyse in 3GM.

Po štirih napornih dneh, ko so ekipe intenzivno delale skupaj z več kot 50 mentorji in podjetniki, je sledil zaključni “pitch” pred investitorji. Kot poroča LAUNCHub, so bile tokrat predstavitve startupov zares izjemno dobre, prav tako pa so sporočili, da bodo zmagovalna podjetja sporočili v prihodnjem mesecuV izbrana podjetja je LAUNCHub pripravljen vložiti do 200 tisoč evrov investicije v zameno za delež v podjetju. 

Vir: LAUNCHub

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje