Stran s papirnatimi vizitkami! Tukaj je Poken

Avtor Nejc Krumpačnik — 23.02.2010
Komentiraj!
Na slovenski trg je prispel Poken, digitalna vizitka za zasebne in poslovne namene.
Stran s papirnatimi vizitkami! Tukaj je Poken

Že "pokate"? (slika: bushidodreams.com)

Gre za drobcen USB ključ z vgrajenim RFID bralcem/prenašalcem. Ko pritisnete na majhen gumb na napravi in jo postavite poleg drugega Pokena, se bodo med njima prenesle vse pristojne informacije. Nato vaš Poken priključite še na računalnik in se povežite s spletnim upravljavcem in že lahko osebo dodate na seznam kontaktov. 

Kontaktne informacije vsebujejo tudi informacije, kako vas kontaktirati preko socialnih medijev kot so Twitter, LinkedIn, Facebook in drugi. Zaradi različnih motivov bodo Pokeni najverjetneje postali priljubljeni tudi med zbiralci. So visokotehnološki in prenašajo informacije le, ko pritisnete na gumb, kar zagotavlja relativno zasebnost. Potrebno je še omeniti, da so si razvijalci Pokena prislužili tudi nagrado na tekmovanju TechCrunch Europe Awards 2009 v kategoriji Best European/Real World Gadget. 

Mogoče pa bomo v prihodnosti kaj podobnega videli kar na mobilnih telefonih, kar bi bilo še bolj praktično?! Napravo lahko za 15 eur kupite preko slovenske spletne trgovine poken.si  

 

Vir: Crunch Gear

shranjeno pod:
Prijavi se na e-novice!