Strast: ste jo že našli?

Vsak posameznik ima na voljo 24 ur na dan, toda le od tega, ali bo ta čas namenil pravemu cilju, je odvisno, ali si bo zgradil uspešno kariero in si ustvaril ugled, katerega mu bodo zavidali mnogi, ali pa bo zgolj pomagal drugim pri uresničevanju njihovih strasti.
Strast: ste jo že našli?

Strast: ste jo že našli? (Vir slike: HubSpot.com)

Ozrite se nekoliko nazaj v preteklost in pomislite, kaj je bilo tisto, kar je nekoč v vas vzbujalo občutke strasti. Sedaj pa se vprašajte: ste svoje življenje posvetili pravemu cilju – uresničevanju vaših strasti – ali pa ste se nekje na poti izgubili in sčasoma povsem pozabili na tisto, kar vam je nekoč dajalo smisel za obstoj?

V kolikor niste zadovoljni s svojim življenjem, je skrajni čas, da ukrepate in poiščete tisto, kar vas zares veseli. Če boste delali v panogi, ki vam je pisana na kožo, se vam zagotovo obeta hitra pot navzgor, saj se boste izkazali kot strastna oseba, ki se je sposobna obvezati določenemu cilju in ki je pripravljena preiti marsikatero oviro, da bi dosegla tisto, kar želi. Prav takšni zaposleni pa so želja vsakega direktorja in slej ko prej bodo nadrejeni opazili vaše izjemno delo.

Odločnost, predanost in fokusiranost so kvalitete, ki odlikujejo osebe z jasno vizijo glede svoje prihodnosti in s pravo mero strasti. Neredko se zgodi, da oseba, ki občuti veliko željo po uresničitvi svojih zamisli, ustanovi lastno podjetje in ga nato tudi uspešno prepelje skozi številne ovire, ki se zagotovo pojavijo na poti.  

Toda kako zares vedeti, da gre za pravo strast in ne le za prehodno zagretost, ki bo sčasoma zbledela? Strastni podjetniki so tisti, ki goreče sledijo uresničevanju svojih ciljev, ne glede na ceno, ki jo morajo za to plačati. Pri tem porabijo bistven del svojega časa, pri tem pa pravzaprav nimajo pravega občutka, da opravljajo delo. Raje preskočijo kakšno drugo dejavnost, da lahko več časa posvetijo svojemu cilju, poleg tega pa v družbi neprestano govorijo o svojih idejah. 

Vir: Entrepreneur.com

Oznake: , ,