Strategija za bolj pametno izvedbo dela

Včasih nas življenje dobesedno prisili, da se za materialnimi dobrinami, častjo in uspehom nehamo metati z vsakim koščkom sebe in se pri tem izprašamo, katere zadeve bi bilo pametno iz vsakdanjika izpustiti in se lotiti dela ter obveznosti iz bolj strateškega vidika.
Silver Bullet Risk Consultancy LTD v predizboru SURGE pospeševalnika!

Silver Bullet Risk Consultancy v predizboru SURGE pospeševalnika! (Vir slike: sxc.hu)

Dobra strategija glede nadaljnjega dela namreč lahko zagotovi veliko več kot samo garaštvo brez predhodnega razmisleka. S tem namenom bo pač nekatere projekte potrebno izpustiti, da se časovno osvobodimo izpod včasih nepotrebnih jermenov, ki si jih nalagamo sami. Nekaj nasvetov, ki jih je priporočljivo integrirati v naš vsakdan:

Razjasnite si, kaj poganja vaš posel!

Vzemite si dolg razmislek o tem, kakšni so vaši dolgoročni cilji za vas oz. vaš posel. Nekatere zadeve so kritične in jih lahko opravite samo vi, večino pa lahko opravijo vaši zaposleni. Pri tem se za vsak projekt posebej vprašajte, kako bi le-ta lahko obogatil vaš posel ali zagotovil vašo osebnostno rast.

Kako aplicirati energijo na čim bolj učinkovit način? Kje bodo vaši napori pustili enormen in smiseln pečat? Bodite neusmiljeni pri rezanju projektov in opravil, za katere ugotovite, da so vse prevečkrat sami sebi namen.   

Odrecite se previsokemu upoštevanju tujih urnikov

Včasih bo potrebno reči ‘ne’ upoštevanju urnikov drugih ljudi in se odpovedati t.i. ‘kava-sestankom’ ter preveliki dnevni vpletenosti v družabna omrežja, saj je oboje lahko prijetno in sproščujoče, vendar nam ob pomanjkanju časa ne služi kot produktivno orodje za višje cilje. Bodite obzirni do svojega lastnega časa in se ne pustite tako preprosto povleči v prioritete ostalih ljudi.

Ne preživite celotnega dneva za elektronsko pošto

Včasih je priporočljivo elektronsko pošto odpreti zgolj zjutraj in jo, ko preverimo vse nujne zadeve, tudi zapreti za večino dneva. Odgovarjanje na elektronska pisma iz vseh ozirov, medtem ko smo zasuti z delom, namreč lahko v večini primerov samo terja upočasnitev našega procesa.

Prestrukturirajte svoj dan!

Dela se je potrebno lotiti pametno, kar pomeni, da maksimiziramo čas v dnevu, ko se počutimo najbolj produktivno. Rezervirajte si ta del dneva v koledarju samo za vaše cilje, na primer za en teden vnaprej, in se takrat ne prilagajajte urnikom drugih ljudi.

Vir: Businessinsider

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje