Strategija za bolj pametno izvedbo dela

Včasih nas življenje dobesedno prisili, da se za materialnimi dobrinami, častjo in uspehom nehamo metati z vsakim koščkom sebe in se pri tem izprašamo, katere zadeve bi bilo pametno iz vsakdanjika izpustiti in se lotiti dela ter obveznosti iz bolj strateškega vidika.
Silver Bullet Risk Consultancy LTD v predizboru SURGE pospeševalnika!

Silver Bullet Risk Consultancy v predizboru SURGE pospeševalnika! (Vir slike: sxc.hu)

Dobra strategija glede nadaljnjega dela namreč lahko zagotovi veliko več kot samo garaštvo brez predhodnega razmisleka. S tem namenom bo pač nekatere projekte potrebno izpustiti, da se časovno osvobodimo izpod včasih nepotrebnih jermenov, ki si jih nalagamo sami. Nekaj nasvetov, ki jih je priporočljivo integrirati v naš vsakdan:

Razjasnite si, kaj poganja vaš posel!

Vzemite si dolg razmislek o tem, kakšni so vaši dolgoročni cilji za vas oz. vaš posel. Nekatere zadeve so kritične in jih lahko opravite samo vi, večino pa lahko opravijo vaši zaposleni. Pri tem se za vsak projekt posebej vprašajte, kako bi le-ta lahko obogatil vaš posel ali zagotovil vašo osebnostno rast.

Kako aplicirati energijo na čim bolj učinkovit način? Kje bodo vaši napori pustili enormen in smiseln pečat? Bodite neusmiljeni pri rezanju projektov in opravil, za katere ugotovite, da so vse prevečkrat sami sebi namen.   

Odrecite se previsokemu upoštevanju tujih urnikov

Včasih bo potrebno reči ‘ne’ upoštevanju urnikov drugih ljudi in se odpovedati t.i. ‘kava-sestankom’ ter preveliki dnevni vpletenosti v družabna omrežja, saj je oboje lahko prijetno in sproščujoče, vendar nam ob pomanjkanju časa ne služi kot produktivno orodje za višje cilje. Bodite obzirni do svojega lastnega časa in se ne pustite tako preprosto povleči v prioritete ostalih ljudi.

Ne preživite celotnega dneva za elektronsko pošto

Včasih je priporočljivo elektronsko pošto odpreti zgolj zjutraj in jo, ko preverimo vse nujne zadeve, tudi zapreti za večino dneva. Odgovarjanje na elektronska pisma iz vseh ozirov, medtem ko smo zasuti z delom, namreč lahko v večini primerov samo terja upočasnitev našega procesa.

Prestrukturirajte svoj dan!

Dela se je potrebno lotiti pametno, kar pomeni, da maksimiziramo čas v dnevu, ko se počutimo najbolj produktivno. Rezervirajte si ta del dneva v koledarju samo za vaše cilje, na primer za en teden vnaprej, in se takrat ne prilagajajte urnikom drugih ljudi.

Vir: Businessinsider

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje