Stres je pogost spremljevalec podjetnikov

Dandanes, ko vsi živimo hitro in površno, poleg tega pa se na vseh življenjskih področjih od nas zahtevan maksimum, je stres naš vsakdanji spremljevalec. Med tiste, ki so najbolj izpostavljeni vsakodnevnemu stresu, pa spadajo prav podjetniki.
Stres je pogost spremljevalec podjetnikov

Stres je pogost spremljevalec podjetnikov (Vir slike: sxc.hu)

Podjetništvo je ena izmed najbolj nepredvidljivih in hitro spreminjajočih se panog, ki od podjetnika poleg nenehnega prilagajanja zahteva še vsakodnevno sprejemanje bistvenih odločitev ter soočanje s finančnimi težavami, časovnimi stiskami in težavami z zaposlenimi. A podjetniki se zelo redko zavedajo, da so postali žrtve stresa.

Poglejmo si najprej, kateri so osnovni povzročitelji stresa na delovnem mestu. Preobremenjenost, nerealistično zastavljeni roki, občutek, da nam stvari polzijo iz rok, pomanjkanje podpore s strani sodelavcev in družine, nenehno prilagajanje novim zadolžitvam, ki so posledica sprememb na trgu, strah pred propadom podjetja, slabo delovno ozračje in podobno.

Oseba, ki je dlje časa izpostavljena omenjenim dejavnikom slej ko prej razvije določene simptome. Ti so utrujenost, razdražljivost, neodločnost, izguba smisla za humor, pogosti glavoboli in vrtoglavica, nespečnost, prepiri s sodelavci, ipd.

Da bi preprečili nastanek bolezni in drugih posledic, povezanih s stresom, je pomembno, da si zmanjšamo breme z naših ramen. Naučite se zaupati tudi drugim, da bodo opravili delo prav tako kvalitetno in skrbno, kot bi ga opravili vi sami. Končno se začnite ukvarjati z vašim priljubljenim športom, poskrbite za zdravo prehrano in dovolj spanja. In nenazadnje, uredite, da boste šli vsaj 2x letno na zasluženi dopust.

Vir: Business Link

Oznake: , , , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje