Stres je pogost spremljevalec podjetnikov

Dandanes, ko vsi živimo hitro in površno, poleg tega pa se na vseh življenjskih področjih od nas zahtevan maksimum, je stres naš vsakdanji spremljevalec. Med tiste, ki so najbolj izpostavljeni vsakodnevnemu stresu, pa spadajo prav podjetniki.
Stres je pogost spremljevalec podjetnikov

Stres je pogost spremljevalec podjetnikov (Vir slike: sxc.hu)

Podjetništvo je ena izmed najbolj nepredvidljivih in hitro spreminjajočih se panog, ki od podjetnika poleg nenehnega prilagajanja zahteva še vsakodnevno sprejemanje bistvenih odločitev ter soočanje s finančnimi težavami, časovnimi stiskami in težavami z zaposlenimi. A podjetniki se zelo redko zavedajo, da so postali žrtve stresa.

Poglejmo si najprej, kateri so osnovni povzročitelji stresa na delovnem mestu. Preobremenjenost, nerealistično zastavljeni roki, občutek, da nam stvari polzijo iz rok, pomanjkanje podpore s strani sodelavcev in družine, nenehno prilagajanje novim zadolžitvam, ki so posledica sprememb na trgu, strah pred propadom podjetja, slabo delovno ozračje in podobno.

Oseba, ki je dlje časa izpostavljena omenjenim dejavnikom slej ko prej razvije določene simptome. Ti so utrujenost, razdražljivost, neodločnost, izguba smisla za humor, pogosti glavoboli in vrtoglavica, nespečnost, prepiri s sodelavci, ipd.

Da bi preprečili nastanek bolezni in drugih posledic, povezanih s stresom, je pomembno, da si zmanjšamo breme z naših ramen. Naučite se zaupati tudi drugim, da bodo opravili delo prav tako kvalitetno in skrbno, kot bi ga opravili vi sami. Končno se začnite ukvarjati z vašim priljubljenim športom, poskrbite za zdravo prehrano in dovolj spanja. In nenazadnje, uredite, da boste šli vsaj 2x letno na zasluženi dopust.

Vir: Business Link

Oznake: , , , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje