Stres na delovnem mestu – stopite iz začaranega kroga!

Ljudje v današnjem svetu živimo v povsem drugačnih razmerah, kot so živeli naši predniki. Hiter tempo življenja, premalo časa za sproščanje, naporni delavniki, nenehno dokazovanje in konkurenca so nas pripeljali tako daleč, da je velika večina ljudi na delovnem mestu podvržena stresu.
Stres na delovnem mestu – stopite iz začaranega kroga!

Življenje je le eno, zato ne pustite, da ga stres na delovnem mestu popolnoma uniči. (Vir: www.bizinaizi.si)

Stresni dogodki so lahko za človeka tako psihično, kot tudi fizično obremenjujoči. Vsi vemo, da lahko zaradi stresa zbolimo in povsem izčrpamo naše telo. Zadnjih trideset let se namreč soočamo z nenehnim napredkom tako v tehnologiji, kot tudi v samem razmišljanju delavcev. Mogoče je bilo včasih vse v nekakšnih začrtanih okvirjih, vendar smo danes primorani zaradi velike konkurenčnosti in izstopanja na trgu razmišljati tudi izven okvirjev, ki jih poznamo.

Živčnost, nervoza, nespečnost in stres so v veliki večini glavna težava delovne populacije. Telo in možgane izčrpamo tako, da ne nismo zmožni več normalno razmišljati. Strokovnjaki stres na delovnem mestu opisujejo z naslednjimi besedami – ‘ladja pluje po morju, vendar valovi šele čez nekaj časa dosežejo obalo’. Tako deluje tudi stres na delovnem mestu. Mogoče se ga v trenutku, ko nastane, ne zavedamo, vendar nas kmalu obremeni in celotno dogajanje doživljamo še mnogo zatem, ko je stresna situacija že mimo.

Posamezna delovna mesta zahtevajo ogromno od posameznika, zato se stres nenehno nadaljuje in celo stopnjuje. To pa nikakor ni dobro za naše zdravje. Stres na delovnem mestu moramo znati obvladati, da bomo lahko živeli polno in zdravo življenje. Mogoče je v preteklosti veljalo, da je stres nemogoče nadzorovati, danes temu nikakor ni tako. Obremenitve zaradi prekomernega dela, klime, kulture, vloge na delovnem mestu, organizacijskih struktur in medsebojnih odnosov je mogoče dobro obvladati in objektivno doživljati. Raziskave po svetu so že večkrat dokazale, da se stres pojavlja zaradi preobremenitve na delovnem mestu ali pritiskov, ki se vršijo med samim delom. V primeru, da oseba nima nadzora nad posamezno situacijo je stres še toliko bolj potenciran. Kmalu zaradi teh obremenitev nastanejo tudi stroškovne težave za podjetje. Delavci, ki delujejo pod stresom so manj uspešni, kot povsem umirjeni delavci, ki znajo obvladati razmere in naloge, ki so jim bile zaupane.

Vsekakor pa je obvladovanje stresa ključnega pomena tako za posameznika, družbo, kot tudi za podjetje samo. Danes stres nikakor ni več tabu tema, saj se zavedamo, da se je z njo potrebno spopasti. Vsaka oseba, ki doživlja veliko stresa na delovnem mestu in je ujeta v nekakšno začarano zanko, se lahko tega z nekaj nasveti in vajami povsem znebi. Stres na delovnem mestu sprožijo naši možgani, kar pa vemo, da je možno učinkovito obvladovati.

Kako se lahko naučite obvladovati stres na delovnem mestu?

Vemo, da ljudje lahko obvladujemo misli in možgane, vendar se moramo to enostavno naučiti. Poznamo veliko različnih vrst obvladovanja stresa v vsakodnevnem življenju, ki pa se jih moramo enostavno naučiti. Le na takšen način lahko zaživimo srečno in polno življenje ter seveda ohranimo zdravje. Z povsem enostavno poldnevno interaktivno delavnico bizinaizi se boste seznanili s principi celotne filozofije bizinaizi. Seveda je potrebno najprej poznati teoretičen del, šele kasneje lahko to dejansko uporabimo v praksi.

Česa se naučimo na tečaju obvladovanja stresa bizinaizi?

V prvi vrsti se naučimo stres preprečiti. S tehnikami sproščanja spoznamo, kako enostavno je pravzaprav preprečevanje, da bi nam stres uničil življenje. Z enostavnim izvajanjem energijskih vaj či gong boste spoznali, kako lahko dosežete splošno ravnovesje telesa. S filozofijo bizinaizi boste stres učinkovito obvladovali tudi v praksi in telesu privoščili notranji mir.

Tečaj, kako obvladati stres na delovnem mestu se bo odvijal 11.  januarja 2013 od 17. do 20. ure na Gospodarski zbornici Slovenije. Vsi tečajniki boste imeli zagotovljeno brezplačno parkiranje v kletni garaži stavbe. Cena tečaja znaša le 58 EUR in vaše življenje bo ponovno uravnovešeno. S tem pa ne boste zadovoljni le vi v zasebnem in poslovnem življenju, temveč tudi ljudje okoli vas.

Pomislite – življenje je le eno, zato ne pustite, da ga stres na delovnem mestu popolnoma uniči. Vse je v vaših rokah!

Za dodatne informacije o programih bizinaizi obiščite spletno stran www.bizinaizi.si, ali pišite na email info@bizinaizi.si .

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje