Stres na delovnem mestu – stopite iz začaranega kroga!

Ljudje v današnjem svetu živimo v povsem drugačnih razmerah, kot so živeli naši predniki. Hiter tempo življenja, premalo časa za sproščanje, naporni delavniki, nenehno dokazovanje in konkurenca so nas pripeljali tako daleč, da je velika večina ljudi na delovnem mestu podvržena stresu.
Stres na delovnem mestu – stopite iz začaranega kroga!

Življenje je le eno, zato ne pustite, da ga stres na delovnem mestu popolnoma uniči. (Vir: www.bizinaizi.si)

Stresni dogodki so lahko za človeka tako psihično, kot tudi fizično obremenjujoči. Vsi vemo, da lahko zaradi stresa zbolimo in povsem izčrpamo naše telo. Zadnjih trideset let se namreč soočamo z nenehnim napredkom tako v tehnologiji, kot tudi v samem razmišljanju delavcev. Mogoče je bilo včasih vse v nekakšnih začrtanih okvirjih, vendar smo danes primorani zaradi velike konkurenčnosti in izstopanja na trgu razmišljati tudi izven okvirjev, ki jih poznamo.

Živčnost, nervoza, nespečnost in stres so v veliki večini glavna težava delovne populacije. Telo in možgane izčrpamo tako, da ne nismo zmožni več normalno razmišljati. Strokovnjaki stres na delovnem mestu opisujejo z naslednjimi besedami – ‘ladja pluje po morju, vendar valovi šele čez nekaj časa dosežejo obalo’. Tako deluje tudi stres na delovnem mestu. Mogoče se ga v trenutku, ko nastane, ne zavedamo, vendar nas kmalu obremeni in celotno dogajanje doživljamo še mnogo zatem, ko je stresna situacija že mimo.

Posamezna delovna mesta zahtevajo ogromno od posameznika, zato se stres nenehno nadaljuje in celo stopnjuje. To pa nikakor ni dobro za naše zdravje. Stres na delovnem mestu moramo znati obvladati, da bomo lahko živeli polno in zdravo življenje. Mogoče je v preteklosti veljalo, da je stres nemogoče nadzorovati, danes temu nikakor ni tako. Obremenitve zaradi prekomernega dela, klime, kulture, vloge na delovnem mestu, organizacijskih struktur in medsebojnih odnosov je mogoče dobro obvladati in objektivno doživljati. Raziskave po svetu so že večkrat dokazale, da se stres pojavlja zaradi preobremenitve na delovnem mestu ali pritiskov, ki se vršijo med samim delom. V primeru, da oseba nima nadzora nad posamezno situacijo je stres še toliko bolj potenciran. Kmalu zaradi teh obremenitev nastanejo tudi stroškovne težave za podjetje. Delavci, ki delujejo pod stresom so manj uspešni, kot povsem umirjeni delavci, ki znajo obvladati razmere in naloge, ki so jim bile zaupane.

Vsekakor pa je obvladovanje stresa ključnega pomena tako za posameznika, družbo, kot tudi za podjetje samo. Danes stres nikakor ni več tabu tema, saj se zavedamo, da se je z njo potrebno spopasti. Vsaka oseba, ki doživlja veliko stresa na delovnem mestu in je ujeta v nekakšno začarano zanko, se lahko tega z nekaj nasveti in vajami povsem znebi. Stres na delovnem mestu sprožijo naši možgani, kar pa vemo, da je možno učinkovito obvladovati.

Kako se lahko naučite obvladovati stres na delovnem mestu?

Vemo, da ljudje lahko obvladujemo misli in možgane, vendar se moramo to enostavno naučiti. Poznamo veliko različnih vrst obvladovanja stresa v vsakodnevnem življenju, ki pa se jih moramo enostavno naučiti. Le na takšen način lahko zaživimo srečno in polno življenje ter seveda ohranimo zdravje. Z povsem enostavno poldnevno interaktivno delavnico bizinaizi se boste seznanili s principi celotne filozofije bizinaizi. Seveda je potrebno najprej poznati teoretičen del, šele kasneje lahko to dejansko uporabimo v praksi.

Česa se naučimo na tečaju obvladovanja stresa bizinaizi?

V prvi vrsti se naučimo stres preprečiti. S tehnikami sproščanja spoznamo, kako enostavno je pravzaprav preprečevanje, da bi nam stres uničil življenje. Z enostavnim izvajanjem energijskih vaj či gong boste spoznali, kako lahko dosežete splošno ravnovesje telesa. S filozofijo bizinaizi boste stres učinkovito obvladovali tudi v praksi in telesu privoščili notranji mir.

Tečaj, kako obvladati stres na delovnem mestu se bo odvijal 11.  januarja 2013 od 17. do 20. ure na Gospodarski zbornici Slovenije. Vsi tečajniki boste imeli zagotovljeno brezplačno parkiranje v kletni garaži stavbe. Cena tečaja znaša le 58 EUR in vaše življenje bo ponovno uravnovešeno. S tem pa ne boste zadovoljni le vi v zasebnem in poslovnem življenju, temveč tudi ljudje okoli vas.

Pomislite – življenje je le eno, zato ne pustite, da ga stres na delovnem mestu popolnoma uniči. Vse je v vaših rokah!

Za dodatne informacije o programih bizinaizi obiščite spletno stran www.bizinaizi.si, ali pišite na email info@bizinaizi.si .

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje