Strožji pogoji za pridobitev subvencije za samozaposlitev

Po podatkih Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve se bodo z naslednjim letom pogoji za pridobitev subvencije za samozaposlitev zaostrili. Kandidati bodo morali zadostiti strožjim zahtevam, izbranci pa bodo deležni boljšega usposabljanja in podpornega okolja.
Strožji pogoji za pridobitev subvencije za samozaposlitev

Kandidati za subvencijo bodo morali dokazati svoj podejtniški duh. (Vir: spirit-star.com)

Vsak kandidat bo moral opraviti pogovor s svetovalcem zaposlitve, ki bo izdelal njegov osebnostni profil in pogovor s svetovalcem za podjetništvo, ki bo izdelal njegov podjetniški profil. Izbranci pa se bodo udeležili podaljšanega tro-dnevnega usposabljanja.

Na Ministrstvu bodo za samozaposlovanje namenili približno 12,3 milijona evrov, kar bo zadostovalo za okoli 3500 subvencij, od tega za 1500 kandidatov, ki so usposabljanje opravili letos. Pričakujejo veliko povečanje zanimanja in okoli 6000 prošenj.

Spremembe uvajajo, ker so letos program samozaposlovanja mnogi izkoristili za izhod iz osebne stiske, vendar pa ocene uspešnosti programa še nimajo. Brezposelnim bodo kljub umirjeni rasti brezposelnosti v prihodnjem letu namenili dvakrat več sredstev za aktivno politiko zaposlovanja, s čemer bodo lahko pomagali več kot  78 tisoč osebam, kar je za 20 tisoč več kot letos.

 

Vir: Finance

Oznake:, ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje