Študenti psihologije vas vabijo na konferenco Tujina, moja službena domovina

Avtor — 10.01.2016
Študenti magistrskega študija psihologije v sodelovanju z Oddelkom za psihologijo Univerze v Ljubljani organizirajo enodnevno strokovno konferenco z naslovom Tujina, moja službena domovina – iz znanosti v prakso in z osrednjo temo o psihološki podpori zaposlenim, ki odhajajo na delo v tujino.
Študenti psihologije vas vabijo na konferenco Tujina, moja službena domovina

Vabljeni na konferenco Tujina, moja službena domovina (Vir slike: Unsplash.com)

Konferenca, ki se bo odvijala 20. januarja v Veliki dvorani Fakultete za družbene vede,  odpira področje, ki ga pri napotitvi na delo v tujino organizacije pogosto zanemarjajo.Na njej se bodo zvrstila številna krajša predavanja, določene vsebine bodo predstavljene na posterjih, organizirana pa bo tudi okrogla miza z uglednimi gosti različnih strok. Dotaknili se bodo številnih izzivov, ki jih prinaša delo v tujini. Med drugim bodo predstavili strahove Slovencev pred odhodom, govorili bodo o selekciji kandidatov za delo v tujini, o vsebini podpore zaposlenim pred odhodom, med samim bivanjem v tujini in po vrnitvi ter seveda o usklajevanju dela in družine.

Kako se širiti v tujino, smo vprašali mlade podjetnike

Osrednji gost konference bo dr. Boyd Johnson z Univerze Wesleyan v Indiani (ZDA), ki vam bo predstavil raziskovanje kulturne inteligentnosti kot enega ključnih predpogojev za učinkovito in uspešno delo v novih kulturah. Pridružili se mu bodo tudi ostali strokovnjaki, kot so psihologinja mag. Saša Fajmut, svetovalka za kadre v NLB, psihologinja Maja Žlender in teolog Franci Kokalj, ki sodelujeta s slovensko vojsko pri nudenju psihološke podpore slovenskim vojakom v tujini, in drugi.

Na konferenco so vabljeni kadroviki, podjetniki, psihologi, študenti in vsi tisti, ki vas ta tematika zanima.

Več informacij o dogodku in prijave za brezplačno udeležbo so na voljo na tej spletni povezavi.

Troblo bi prodajali tudi Tajvanci in Južnokorejci