Študentje FRI-ja gredo na CREA USA Tour 2015

Društvo študentov informatike se že tradicionalno odpravlja na strokovno ekskurzijo v ZDA. Letošnjo 6-tedensko ekskurzijo bo 9 študentov informatike pričelo 19. marca, na svoji poti pa bodo obiskali podjetja Google, IBM in SAP.
Študentje FRI-ja gredo na CREA USA Tour 2015

Študentje FRI-ja se odpravljajo na CREA USA TOUR 2015 (vir: indiegogo.com)

Devet študentov ljubljanske fakultete za računalništvo in informatiko svojo ekskurzijo pričenja 19. marca, trajala pa bo približno šest tednov. Cilj ekskurzije je v Slovenijo prinesti čim več znanja in dobrih praks, ki jih uporabljajo v ZDA, ter jih razširiti med slovenske študente in podjetja. V ta namen bodo obiskali globalno najuspešnejša računalniška podjetja, kot so Google, IBM in SAP, ter spoznali njihov način delovanja. Poleg tega bodo obiskali svetovno priznane univerze, med njimi Stanford, Harvard in MIT, kjer se bodo seznanili z njihovim načinom študija in raziskovalnim delom. Povezali se bodo tudi z mladimi tehnološkimi startup podjetji, ki so s svojimi inovativnimi rešitvami uspela v Silicijevi dolini, med njimi Iddiction, Layer in ostali.

“Naša pot vključuje zahodno in vzhodno obalo ZDA, obiskali bomo večino večjih mest na poti. Strokovna ekskurzija bo letos potekala že petnajsto leto zapored, pričela se bo 19. marca in bo trajala vse do 30. aprila, torej dobrih 42 dni. Sliši se veliko, vendar pa so razdalje v ZDA večje in bomo morali potovali v visokem tempu, če želimo uresničiti vse cilje, ki smo si jih zadali. Los Angeles, San Francisco, Miami, Washington, New York in Boston so le nekatera izmed njih,” je povedala Tjaša Saje iz organizatorske ekipe letošnje ekskurzije.

O odkritjih in spoznanjih bodo ves čas poročali na blogu. Ob povratku bodo pridobljene izkušnje in zgodbe delili še prek medijev ter na potopisnem predavanju. “Menimo, da je takšen projekt odlična priložnost za povezovanje med Slovenijo in ZDA ter promocijo slovenskih podjetij doma in po svetu,” dodaja Tjaša.

V sklopu projekta CREA USA Tour 2015 bodo organizirali tudi različna predavanja in delavnice za študente Univerze v Ljubljani. Prvo predavanje z naslovom Izpoved etičnega hackerja so že izvedli v decembru.

Ker projekt predstavlja velik finančni zalogaj, so jih pri tem podprla številna podjetja in organizacije, vključili pa so ga tudi na platformo za množično financiranje. Kljub temu, da se na pot odpravljajo v nekaj dneh, jih še vedno lahko podprete prek Indiegogo kampanje množičnega financiranja.

»Najbolj se veselimo pridobivanja novega znanja, raziskovanja mest in spoznavanja ameriške kulture,« vzneseno še pove Tjaša.

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje