Subvencije za samozaposlitev julija

Avtor — 02.07.2012
Z začetkom julija bo Zavod RS za zaposlovanje ponovno začel izvajati program subvencije za samozaposlitev. Nekoliko se bodo spremenili pogoji za vstop v program, znesek v višini 4.500 evrov pa bo zaenkrat ostal nespremenjen.
Subvencije za samozaposlitev julija

Subvencije za samozaposlitev julija (Vir slike: sxc.hu)

Ministrstvo je zagotovilo dodatnih pet milijonov evrov, kar bo omogočilo vključitev v program približno 1.100 brezposlenim. Gre predvsem za tiste brezposelne, ki so lani že pridobili pozitivno mnenje, da je njihovo poslovno idejo mogoče uresničiti na trgu, nato pa postopka zaradi porabljenega denarja niso mogli nadaljevati.

Nekoliko so spremenjeni pogoji za vstop v program: odslej bodo kandidati za vključitev v program morali biti najmanj tri mesece pred vključitvijo prijavljeni v evidenci brezposelnih oziroma iskalcev zaposlitve. Brezposelni se s pogodbo obveže, da bo samozaposlitev ohranil vsaj dve leti, v nasprotnem primeru bo moral vrniti sorazmerni del subvencije.

Za vse, ki se zanimate za subvencijo organiziramo delavnico Vse o subvenciji za samozaposlitev. Več >>

Samozaposlitev za dogovorjeno obdobje dveh let obdrži okoli 89 odstotkov prejemnikov subvencije, vsaj tri leta jih samozaposlitev obdrži okoli 61 odstotkov, vsaj štiri leta pa več kot 53 odstotkov, torej vsaki drugi brezposelni, ki je bil vključen v program.

Letos bo ministrstvo za program samozaposlovanja skupno namenilo 13,9 milijona evrov, v prihodnosti pa bo znesek nižji. Leta 2013 nameravajo za samozaposlovanje nameniti 11,2 milijona, leta 2014 pa le 9 milijonov evrov. Program nameravajo dopolniti z vidika podpornih elementov za lažje uresničevanje podjetniških idej.

Vir: Finance

Oznake: , ,