Subvencije za samozaposlitev zopet bodo

Avtor — 08.04.2011
Zaradi velikega zanimanja za subvencije za samozaposlitev je že zmanjkalo sredstev, vendar država zagotavlja, da bodo na Zavod RS za zaposlovanje brezposelne ponovno začeli pošiljati na priprave - takoj, ko bodo zagotovljena sredstva.
Subvencije za samozaposlitev zopet bodo

Subvencije za samozaposlitev zopet bodo (slika: sxc.hu).

Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve (MDDSZ) bo proučilo možnosti za pridobitev dodatnih sredstev za spodbujanje samozaposlovanja v letu 2011 v okviru razporeditev sredstev operativnega programa razvoja človeških virov ali v okviru morebitnega rebalansa proračuna za leto 2011.

Z republiškega zavoda za zaposlovanje pojasnjujejo, da so za letos predvidena sredstva glede na vključitve v program zaradi velikega zanimanja brezposelnih oseb in iskalcev zaposlitve, katerih zaposlitev je ogrožena, že v celoti rezervirana. Zato so morali na zavodu za zaposlovanje začasno ustaviti novo vključevanje v svetovalne intervjuje in delavnice za samozaposlitev. Vsekakor pa se bodo vključevanja nadaljevala, ko bodo zagotovljena dodatna sredstva.

1.400 brezposelnih, ki so že opravili priprave na samozaposlitev in se bodo samozaposlili najpozneje v 90 dneh po obisku delavnice, bodo prejeli predvidenih 4.500 evrov subvencije za samozaposlitev.

Lani je bilo za subvencije namenjenih več kot 20 milijonov evrov in dodeljenih kar 5.148 subvencij. V v prvih treh mesecih letošnjega leta pa je bilo na novo vključenih 3.528 oseb – od tega je bilo izplačanih že 1.146 subvencij, za katere je bilo letos namenjenih nekaj več kot 17 milijonov evrov.

Kako do subvencije si lahko preberete v članku Kako do subvencije za samozaposlitev >>

Vir: Finance.si, 5.4.2011.


Oznake: , , ,