Subvencije za zagon inovativnih podjetij

Avtor — 13.03.2013
Slovenski podjetniški sklad je objavil javni razpis za subvencije za zagon inovativnih podjetij v letu 2013. Nepovratna sredstva so namenjena spodbujanju ustanovitve in zagona inovativnih podjetij. Na voljo je do 1,2 milijona evrov, rok za prijavo pa je 22. marec. Objavljena je dokumentacija!
Subvencije za zagon inovativnih podjetij

Subvencije za zagon inovativnih podjetij. (Vir slike:sxc.hu)

Sveže: Dokumentacija

Slovenski podjetniški sklad je objavil razpisno dokumentacijo.

Namen razpisa

Z razpisom P2 želi Slovenski podjetniški sklad spodbuditi uspešen prenos razvojnih idej podjetnih posameznikov in skupin v tržno uspešne podjeme.

Komu je razpis namenjen?

Cilj razpisa je podpirati skupino podjetij, ki se nahajajo v najbolj občutljivi razvojni fazi. Še posebej je razpis namenjen podjetjem, za katera je značilna visoka vsebnost znanja, potencial hitre rasti, izobrazba in ekspertno znanje zaposlenih, višja dodana vrednost na zaposlenega in nastop v globalni tržni niši.

Kaj bo subvencija omogočala?

Subvencije omogočajo mladim inovativnim podjetjem, ki ne razpolagajo z zadostnimi finančnimi sredstvi, hitrejši in intenzivnejši razvoj in s tem izboljšanje finančnega položaja. Hkrati pa podjetja v tej fazi potrebujejo tudi svetovanje in podporo pri vzpostavitvi prvih poslovnih procesov in pri prodoru na zastavljena tržišča. Z namenom oblikovanja uspešno delujočih podjetij na vseh področjih se bodo izbrana podjetja v letu 2013 morala vključiti v enega izmed organiziranih programov mentoriranja ali si sama izbrati mentorja.

Seznam vseh razpisov, o katerih smo pisali, najdete tukaj >>

Višina razpisanih sredstev in upravičeni stroški

Razpisana sredstva znašajo 800.000 EUR. Višina subvencije (v 3 letih) pa bo znašala 74.000 EUR:

  • skupina A (začetniki) 100 % stroškov razredov (kontov) 0 in 4 oz. max. 20.000 EUR
  • skupina B (nadaljevalci) 80 % stroškov razredov (kontov) 0 in 4 oz. max. 54.000 EUR (v 2 delih)

Upravičeni stroški so vsi stroški, ki so namenjeni razvoju podjetja in uspešnemu prenosu razvojnih idej podjetnih posameznikov in skupin v tržno uspešne podjeme.

Vir: podjetniskisklad

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , , , ,