SUNiT – fascinantna inovacija za jutranje zaspance

Ekipa SUNiT, ki je na novembrskem tekmovanju StartupWeekend v Tehnološkem parku Ljubljana zasedla odlično drugo mesto in na nedavnem tekmovanju Global Startup Battle zastopala Slovenijo, uspešno nadaljuje svojo podjetniško pot.
SUNiT – fascinantna inovacija za jutranje zaspance

SUNiT – fascinantna inovacija za jutranje zaspance

SUNiT je fascinantna inovacija za vse jutranje zaspance s težavami prebujanja. Pri tem gre za senzorni sistem, ki meri naše premike med spanjem in je sposoben razpoznavati faze našega spanca, saj se v različnih fazah slednjega namreč različno premikamo. Senzor tako zazna, kdaj je nastopila REM faza oziroma kdaj se nahajamo v fazi lahkega spanca. (Več o delovanju senzorja si lahko preberete tudi na: http://www.sunit-startup.com/). 

Na podlagi omenjenih informacij nas sistem SUNiT zjutraj zbudi na čim bolj naraven način. Opremljen je namreč z viri svetlobe in zvočno enoto, zato nas prebudi s simulacijo sončnega vzhoda in ambientalnimi zvoki. 

Trenutno ekipo SUNiTA sestavljajo: študent elektrotehnike Rok Kimovec, študentka kulturologije Kaja Vrhovec Andrič, študent industrijskega oblikovanja Matjaž Poredoš, biologinja Urška Pristovšek, študentka podjetništva Katarina Jazbec, študent računalništva Aleš Kurent in študent ekonomije Tej Gonza.

Obenem pa so tudi v fazi dogovarjanja s ključnimi partnerji, ki bodo nujni pri sami realizaciji ideje.

Z možganskim viharjenjem do trenutnega koncepta

Do same ideje za nastanek te zanimive inovacije je ekipa prišla s t.i. možganskim viharjenjem.

»V bistvu smo se z delom ekipe sestali že nekaj dni pred samim začetkom Startup Weekenda v Ljubljani, kjer smo z metodo t.i. možganskega viharjenja prišli do osnutka trenutnega koncepta, ki sloni na naravni izkušnji spanja in prebujanja. Zamisli smo iskali predvsem v reševanju aktualnih problemov, s katerimi se sooča dovolj ljudi,« razloži Tej Gonza.

Izpopolnjevanje zamisli na terenu

Do končne konceptualne zamisli so prišli z nadaljnjim pivotiranjem njihove ideje v iskanju segmentov trga. Zamisel so izpopolnjevali na terenu, kjer so ljudi spraševali o njihovih spalnih navadah, problemih s spancem ter funkcijah, ki bi jih njihov sistem ponujal. Tako so svoje domneve lahko potrdili oziroma ovrgli.

»Za diferenciacijo od obstoječe konkurence smo poskrbeli s celostno rešitvijo problema prebujanja v temi in vstajanja v napačni fazi ter z ozko segmentacijo na inovativne hotele,« razlaga Gonza.

In kako idejo iz novembrskega StartupWeekenda ekipa realizira sedaj?

»Trenutno je naša prioriteta pridobitev prostora, ki bi nam omogočil kreativno okolje in nemoteno delo. Prav tako veliko pozornosti posvečamo analizi trga konkurence ter prepoznavanju potreb tako znotraj hotelirstva kot med končnimi uporabniki.

Z Matjažem, industrijskim oblikovalcem, trenutno delamo na samemu dizajnu končnega izdelka ter uporabniški izkušnji, medtem ko na drugi strani Rok, elektroinženir, pospešeno dela na prvem delujočem prototipu,« v zanosu pojasnjuje mladi študent ekonomije.

Vizije za prihodnost usmerjene na področje hotelirstva in skandinavski trg

»Ko nam uspe izdelek, predvsem z vidika dizajna, postaviti na visoko raven, hkrati pa zagotoviti dobro funkcionalnost, mislimo, da ima ideja dober potencial za uspeh.

Hoteli, ki veliko pozornosti posvečajo počutju gostov in ekskluzivnosti lastnih storitev, bodo po našem mnenju brez večjih težav prepoznali dodano vrednost, ki jo ponuja SUNiT.

Odlično priložnost smo zaznali na skandinavskem trgu, kjer se ljudje spopadajo s problemom polarne noči,« nam o vizijah inovativne ekipe še razloži Gonza.

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje