Super poslovni angeli

Avtor Saba Resnik — 26.10.2010
Komentiraj!
Industrija tveganega kapitala je dobila konkurenco in s tem povečala priložnosti za podjetnike, ki si želijo uspeti.
Super poslovni angeli

Super poslovni angeli so postavili svet investiciji na glavo. (vir slike: http://www.sxc.hu/)

Omenjena konkurenca so super poslovni angeli za katere je Paul Graham (soustanovitelj investicijskega sklada za podjetja v začetni fazi Ycombinator) prepričan, da so postavili svet investicij na glavo.

Torej, kaj je povzročilo ta temeljni premik? Odgovor Paula Grahama na vprašanje so super poslovni angeli. Investicije poslovnih angelov v start-up podjetja so največkrat manjše, tiste večje investicije pa so največkrat več milijonske - tako je nastal prazen prostor in s tem nova priložnost. To priložnost so izkoristili super poslovni angeli, ki investirajo v start-up podjetja in ponujajo konkurenčne pogoje pri investicijah ter ne zahtevajo sedeža v nadzornem svetu.

Vsekakor je konkurenca na področju financiranja novih podjetij dobrodošla, saj omogoča podjetnikom in start-up podjetjem boljše investicijske pogoje. Paul Graham-a včasih skrbi, da gre zgolj za balon (angl. bubble), vendar verjame, da se bodo meje med super angeli in ostalimi investitorji s časoma zabrisale. Paul Graham še dodaja: „Prihajajoče leto bo odlično za zbiranje denarja.”

Konkurenca med investitorji lahko privede do zlatega obdobja za podjetnike, vendar se je potrebno vprašati, koliko časa bo to zlato obdobje trajalo.

 

Vir: mashable.com

Prijavi se na e-novice!