Svetovalni intervju za presojo poslovne ideje [članek]

Avtor — 05.09.2011
Zavod za zaposlovanje je za pridobitev subvencije za samozaposlitev predpisal obvezen intervju, ki ga mora bodoči podjetnik opraviti za izvedbo nadaljnjih korakov pridobitve subvencije. Namen intervjuja je čim bolje oceniti, kateri podjetniki si subvencijo najbolj zaslužijo.
Svetovalni intervju za presojo poslovne ideje [članek]

Svetovalni intervju za presojo poslovne ideje.

Zavod za zaposlovanje že nekaj let razpisuje subvencije za samozaposlitev. Do enkratnega zneska v višini 4.500 evrov so upravičeni brezposelni, ki se odločijo za podjetniško pot. Subvencija je mišljena kot pomoč za pokrivanje socialnih prispevkov podjetnika v prvih mesecih poslovanja podjetja.

Letos je postopek za pridobitev subvencije nekoliko spremenjen, saj je Zavod na pomoč pri ocenjevanju podjetniških idej povabil zunanje podjetniške svetovalce, ki s kandidati opravijo približno enourni svetovalni intervju. Temu sledi še tridnevna delavnica, na kateri bodoči podjetnik spozna osnove poslovnega načrtovanja, računovodenja, financ, davkov, prodaje in trženja. Na koncu o subvenciji na podlagi povratnih informacij zunanjih svetovalcev odločajo svetovalci na Zavodu.

Poglavitni kriterij pri presoji je vprašanje, ali je podjetnik s svojo poslovno zamislijo zmožen poslovati dve leti in pokrivati vse stroške, povezane s poslovanjem podjetja.

Oznake: , , , , , ,