SWS služi na račun potresov

Avtor — 21.03.2011
Ko so se na Japonskem zatresla tla, je George Dickson dobil telefonski klic. Dickson je direktor podjetja Seismic Warning Systems (v nadaljevanju SWS), ki se ob vsakem večjem potresu zaradi njihovega detektorja QuakeGuard znajde praktično v središču pozornosti.
SWS služi na račun potresov

SWS služi na račun potresov (slika: business-opportunities.biz)

Podjetje SWS je razvilo edinstven detektor potresa QuakeGuard, ki uporabniku postreže z opozorilom in različnimi informacijami o intenzivnosti prihajajočega potresa.

Dickson pojasnjuje: “Pri razvoju detektorja smo se odločili, da pogledamo stvar s strani končnega uporabnika. Zato smo pozornost in tehnologijo usmerili na intenzivnost prihajajočega potresa, kar je za končnega porabnika najbolj pomembno. Pri razvoju smo poseben poudarek namenili tudi zanesljivosti detektorja in njegovi čim hitrejši zaznavi.”

Največkrat imajo tovrstni detektorji senzorje razporejene po širšem območju, ki zbirajo podatke in v primeru nevarnosti sprožijo alarm za ogroženo regijo, pri čemer proces prenosa informacij lahko traja tudi 30 sekund ali več. QuakeGuard pa ima senzorje in alarme nameščene na licu mesta, torej v šoli, banki itd., kar močno pospeši celoten proces.

Vir: Shupe, Angela. The Man Who Makes Money Off Earthquakes. Business-opportunities.biz, 16.3.2011.


Oznake: