Tajvanski izdelovalec prenosnikov gradi tovarno na Kitajskem

Avtor — 04.01.2010
Tajvanska korporacija Inventec, četrti največji proizvajalec prenosnih računalnikov, bo zapravila 800 milijonov dolarjev za izgradnjo tovarne na jugozahodu Kitajske.
Tajvanski izdelovalec prenosnikov gradi tovarno na Kitajskem

Razstava notesnikov na Svetovnem kongresu informacijskih tehnologij (slika: physorg)


Inventec je sporočil, da je z vlado Chongqinga že podpisal pogodbo za petletni investicijski projekt. Tovarna v Chongqingu bo postala njihova druga kitajska proizvodna baza. Prva se namreč nahaja v Shanghaiju. 

V začetni fazi investiranja se bodo osredotočili na proizvodnjo prenosnih računalnikov, kasneje pa se nameravajo razširiti na področja strežnikov, mobilnih komunikacij in izdelave programske opreme. Tajvansko podjetje pričakuje, da bo tovarna v Chongqingu letno ustvarila proizvode v vrednosti desetih milijard ameriških dolarjev, pet let po tistem, ko bo investiranje končano.  

Iz izjave ni bilo mogoče razbrati, kdaj bo tovarna začela obratovati in če bo šlo za tvegano investiranje. Inventecovih vodilnih mož namreč ni bilo moč kontaktirati. 

 

Vir: Physorg

Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje