Talking Friends dosegli 100 milijonov prenosov

Razvijalci zabavnih mobilnih aplikacij Outfit7 so naznanili, da so njihove aplikacije v Applovi trgovini App Store dosegle magično mejo 100 milijonov prenosov. Aplikacije, kot sta Talking Tom in Talking Santa, so v le 10 mesecih obstoja postale prava globalna senzacija.
Talking Friends dosegli 100 milijonov prenosov

Talking Friends dosegli 100 milijonov prenosov (slika: outfit7.com).

Outfit7 je ekipa slovenskih razvijalcev zabavnih mobilnih aplikacij za platformi iOS in Android. Zasloveli so z interaktivnimi govorečimi 3D liki Talking Friends. Pred kratkim so naznanili, da je njihova iOS in Android verzija dosegla 100 milijonov prenosov.

Odkar so julija 2010 na trg poslali prvo aplikacijo, so v zelo kratkem času dosegli izjemen uspeh. Za primerjavo lahko povemo, da je družbeno omrežje Facebook do magične meje 100 milijonov uporabnikov potrebovalo 4,5 let, podobna zabavna aplikacija za mobilnike Angry Birds 1,5 leta, spletni brskalnik Mozilla Firefox pa 1 leto.

Med animiranimi 3D liki najbolj izstopata Talking Tom Cat in Talking Santa, ki povprečno dosežeta 15 milijonov prenosov na mesec. Aplikacija omogoča dreganje in žgečkanje prikupnih animiranih “govorečih prijateljev” prek zaslonov, občutljivih na dotik. Prek mikrofona lahko z njimi komunicirate, oni pa bodo vse ponovili v njihovem značilnem tonu.

Omogočeno je tudi snemanje in deljenje ustvarjenih posnetkov s prijatelji prek Facebooka, YouTuba ali e-pošte. Izjemno priljubljenost govorečih prijateljev potrjuje dejstvo, da je na YouTubu vsak mesec objavljenih 100 tisoč, na Facebooku pa med 100 in 200 tisoč novih videoposnetkov, medtem ko uporabniki prek e-pošte vsak mesec pošljejo kar 400 tisoč posnetkov.

Outfit7 v prihodnjem letu načrtuje razvoj 15 novih govorečih prijateljev za Android in širitev svoje blagovne znamke v nove kategorije.

Vir: Wauters, Robin. Mobile App Developer Outfit7 Hits 100 Million Downloads In Under 10 Months. TechCrunch.com, 26.4.2011.

Oznake:,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje