Tehnološki park Ljubljana obiskal Jose Manuel Barroso

Avtor Matej Merljak — 08.05.2008
Komentiraj!
Predsednik evropske komisije José Manuel Barroso je skupaj s predsednikom vlade RS in predsednikom evropskega sveta Janezom Janšo obiskal Tehnološki park Ljubljana.
Tehnološki park Ljubljana obiskal Jose Manuel Barroso

Predsednik evropske komisije José Manuel Barroso je obiskal Tehnološki park Ljubljana.

Predsednik evropske komisije José Manuel Barroso je obiskal Tehnološki park Ljubljana. Kot gostitelj ga je spremljal predsednik vlade Republike Slovenije in predsednik evropskega sveta Janez Janša. Gosta je zunaj sprejel direktor Tehnološkega parka Ljubljana Iztok Lesjak in ju popeljal na ogled zunanjosti Parka.

Dogajanje se je nadaljevalo v atriju upravne stavbe, kjer sta Barroso in Janša nagovorila zbrane predstavnike podjetij članic Tehnološkega parka Ljubljana. Nagovorom je sledila pogostitev in pogovor z vsakim izmed podjetij, ki so bila prisotna na dogodku.

Namen obiska je bil seznanitev gostov z izgradnjo primerne infrastrukture za razvoj inovativnega podjetništva, ki jo je delno sofinancirala EU s sredstvi iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in z nivojem tehnološke podjetniške kulture v Ljubljani ter srečanje s podjetji, ki prvenstveno delujejo globalnih trgih in s tem prispevajo h konkurenčnosti Evrope.

Več o dogodku si lahko preberete na: http://www.tp-lj.si.Prijavi se na e-novice!