Tehnološki park: to priznanje je potrditev našega dela!

Avtor — 08.11.2014
Ljubljanski Tehnološki park je prejel prestižno priznanje John Shields, ki da podeljuje španska organizacija22@Network. Tehnološki park, ki je od leta 1996 polnopravni član Svetovnega združenja tehnoloških parkov in področij inoviranja, bo prihodnje leto praznovalo 20. obletnico delovanja.
Tehnološki park: to priznanje je potrditev našega dela!

Tehnološki park je prejel prestižno priznanje John Shields (Vir slike: Tehnološki park).

»S podelitvijo tega prestižnega priznanja smo prejeli potrditev za vsa naša prizadevanja in delovanja na področju spodbujanja in krepitev podjetništva tako doma kot v svetu,« pravi mag. Marjana Marejič, pomočnica direktorja Tehnološkega parka Ljubljana.

Španska organizacija 22@Network letno podeli tri nagrade – dve sta regionalnega značaja za spodbujanje podjetništva, ena pa je mednarodna nagrada. Slednja je John Shields Award, ki jo je letos prejel Tehnološki park Ljubljana. To podeljujejo na osnovi mednarodnih prizadevanj pri promoviranju in razvoju inovativnega podjetništva.

»Tehnološki park Ljubljana bo nadaljeval in krepil prizadevanja za spodbujanje in razvoj podjetništva tako na regionalni ravni kot tudi na nacionalni ravni v okviru Iniciative Start:up Slovenija,« pravijo v Tehnološkem parku. Dodajajo, da bodo nadgrajevali vsebinske programe »po vzoru najsodobnejših trendov za gradnjo podjetništva, zagotavljal moderno pametno infrastrukturo za podjetja ter nadaljeval s povezovalno vlogo tako na regionalnem, nacionalnem in mednarodnem parketu za zagotavljanje poslovnega sodelovanja tako parka kot njenih podjetij«.

Tehnološki park je do sedaj vodil ali sodeloval v 20 mednarodnih konzorcijih, v katerih je v povprečju sodelovalo šest mednarodnih partnerjev s področja spodbujanja podjetništva – od tehnoloških parkov, inkubatorjev, centrov znanja do raziskovalnih inštitutov.

Prihodnje leto bo Tehnološki park Ljubljana obeležil 20. obletnico delovanja. »Začeli smo skromno, kot projekt na Inštitutu Jožef Štefan leta 1995 z devetimi podjetji. Danes je Tehnološki park Ljubljana največji slovenski tehnološki park, ki vključuje več kot 281 inovativnih in na znanju temelječih podjetij, in mednarodno prepoznavna organizacija za krepitev podjetništva in prenos raziskovalnih dosežkov na trg,« zasledujejo pa njihov glavni cilj, to je mednarodno prepoznavno podporno okolje in poslovno središče za razmah globalno konkurenčnega, inovativnega in visoko tehnološkega startup podjetništva. Priznanje, kot je John Shields, potrjuje njihova prizadevanja. 

Oznake: , ,
Iskanje
MP izobraževanja

MP svetovanje

MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje. Preberite več >>

Pravno svetovanje

Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje. Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

MP delavnica: Facebook oglaševanje

Tokrat se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje, Juretom Knehtlom, osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial. Preberite več >>

Vse za podjetje