Tekmovanje NPI 2009 se bliža koncu

Avtor — 21.04.2009

V okviru tekmovanja Najpodjetniška ideja (NPI) je bilo predstavljenih deset finalistov. O zmagovalcih lahko odločajo tudi uporabniki spleta z glasovanjem, ki bo trajalo od 20. aprila do 8. maja. Rezultati glasovanja bodo razglašeni 25. maja v Grand hotelu Union. Več o finalistih si preberite v nadaljevanju.

Tekmovanje NPI 2009 se bliža koncu

O zmagovalcu NPI 2009 lahko odločajo tudi uporabniki spleta.

Tekmovanja se je udeležilo več podjetij. Tokrat vam predstavljamo štiri finaliste, za katere lahko glasujete tudi vi:

Intera je ptujsko podjetje, ki je razvilo spletni orodji Intrix, ki pomagata pri upravljanju odnosov s kupci in projektnem vodenju. V podjetju načrtujejo širitev v tujino in iščejo vlagatelja ali partnerja, ki bi jim pri tem pomagal. Podjetje je osvojilo tudi nagrado Red Herring 100 Europe 2009, ki jo podeljuje globalno medijsko podjetje Red Herring najboljšim zasebnim tehnološkim podjetjem.

Drug finalist je spletna prodajalna daril Mojedarilo.com, kjer je mogoče kupiti raznovrstna darila in tudi doživetja, ki si jih zamislijo ustvarjalci portala. Poleg tega stran ponuja še različna orodja kot npr. bazo prijateljev z opomniki za rojstne dneve. Razmišljajo tudi o širitvi v tujino.

Sledi  medvoško podjetje Nebulus, prvi slovenski izdelovalec kadilnic, ki največ proizvodov proda srednjim in večjim podjetjem. Idejo za proizvod je direktor podjetja dobil ob prepovedi kajenja v javnih prostorih in ga glede na potrebe uporabnikov razvija še naprej. V podjetju razmišljajo tudi o širitvi v tujino.

Naslednji finalist je podjetje Red Orbit, prvo slovensko podjetje specializirano za iskalno trženje, ki strankam omogoča uvrstitev njihovih spletnih strani na prve strani spletnih iskalnikov in tako znižanje stroškov spletnega oglaševanja. Storitev je med slovenskimi podjetji dokaj nova, a v podjetju menijo, da se bo to zaradi recesije spremenilo. Iščejo tudi vlagatelja ali strateškega partnerja.

 

Vir: Finance


Oznake: