Telefon, ki ga poganja kar Coca-Cola

Avtor — 09.02.2010
Kitajska načrtovalka baterij za mobilne telefone trdi, da je izumila način za napajanje mobilnih telefonov s pločevinkami lahke Coca-Cole.
Telefon, ki ga poganja kar Coca-Cola

V telefon preprosto zlijemo Coca-Colo (slika: chrisd.ca)

Daizi Zheng je za Sky News spregovorila o njenem načinu napajanja naprav, ki temelji na Coca-Coli, ki polni “zelene” baterije, ki so bolj prijazne okolju kot litijske. 

Koncept uporablja bio energijo, ki ne onesnažuje okolja. Pri uporabi biološke energije, ki predstavlja vir napajanja telefona, potrebujemo samo paket sladke pijače, denimo Coca-Cole, ki iz sladkorja proizvede vodo in kisik. Telefon naj bi celo deloval tri do štirikrat dlje kot z uporabo običajnih baterij.

Zheng je sprva načrtovala in oblikovala baterije za Nokio, ki je menda idejo gladko zavrnila, saj naj bi le-ta bila preveč futuristična.  

 

Vir: Business Opportunities

Oznake:
Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje