Telefone raje pustite v žepu

Svoje šefe in sodelavce vznemirite vsakič, ko na sestankih izvlečete svoj telefon, ugotavlja raziskava univerze Marshall School of Business. Se sprašujete, zakaj? Mislite, da obstaja kakšna skupina ljudi, ki bo vaše ravnanje tolerirala? Obstaja. V nadaljevanju preverite, katera je.
Telefone raje pustite v žepu

Zakaj so telefoni med sestanki moteči? (Vir slike: YouTube)

Raziskovalci omenjene univerze so izvedli raziskavo na vzorcu 554 polno zaposlenih delavcev, ki letno zaslužijo vsaj 30 tisoč dolarjev, delajo pa v podjetjih z vsaj 50 zaposlenimi. Kaj so raziskovalci ugotovili? Kar 86 odstotkov meni, da se je med sestankom neprimerno oglašati na telefon. Dva odstotka manj menita podobno tudi za pisanje SMS sporočil med sestankom, dve tretjini vprašanih oenjujeta, da je neprimerna uporaba telefona tudi med kosilom. Zanimivo pa je, da na neodobravanje ne boste naleteli pri mlajši generaciji. Kar štirim od desetih se uporaba telefonov med sestanki ne zdi nesprejemljiva.

Nespoštovanje, padec koncentracije in daljši sestanki

Ugotavljali so tudi, zakaj se pravzaprav ljudem zdi uporaba telefonov neprimerna. Na prvem mestu je občutek nespoštovanja. Ljudem, ki vas obkrožajo na sestankih (ali med kosilom), s tem dajete občutek, da so manj pomembni. Uporaba telefona med sestanki ima tudi pomemben – žal negativen – učinek na koncentracijo. Padec koncentracije povzroči tako pri tistem, ki uporablja telefon, kot tudi pri vseh navzočih. Morda se bo prav na ta račun sestanek zavlekel, trpele pa bodo pomembnejše stvari, kot je telefonski klic ali SMS sporočilo, ki ste ga prejeli.

Postavite se v kožo tistega, ki vodi sestanek – opazili boste, da tisti, ki vneto pritiskajo po zaslonih (ali tipkovnicah) telefonov, ne poslušajo. To tistemu, ki vodi sestanek, daje občutek nemoči, obenem pa tudi občutek, da ne zna dobro voditi sestankov. Morda ni odveč, da se dogovorite, da navzoči za čas sestanka pustijo svoje napravice raje na delovnih mizah. Določite maksimalen čas za sestanek – na primer 15 minut. S tem boste zadostili vsem, sestanki pa bodo precej bolj prijetni. 

Pozabite na Brainstorming in poskusite Brainswarming >>

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje