BLOG MARKETING DELAVNICA

Telefone raje pustite v žepu

Svoje šefe in sodelavce vznemirite vsakič, ko na sestankih izvlečete svoj telefon, ugotavlja raziskava univerze Marshall School of Business. Se sprašujete, zakaj? Mislite, da obstaja kakšna skupina ljudi, ki bo vaše ravnanje tolerirala? Obstaja. V nadaljevanju preverite, katera je.
Telefone raje pustite v žepu

Zakaj so telefoni med sestanki moteči? (Vir slike: YouTube)

Raziskovalci omenjene univerze so izvedli raziskavo na vzorcu 554 polno zaposlenih delavcev, ki letno zaslužijo vsaj 30 tisoč dolarjev, delajo pa v podjetjih z vsaj 50 zaposlenimi. Kaj so raziskovalci ugotovili? Kar 86 odstotkov meni, da se je med sestankom neprimerno oglašati na telefon. Dva odstotka manj menita podobno tudi za pisanje SMS sporočil med sestankom, dve tretjini vprašanih oenjujeta, da je neprimerna uporaba telefona tudi med kosilom. Zanimivo pa je, da na neodobravanje ne boste naleteli pri mlajši generaciji. Kar štirim od desetih se uporaba telefonov med sestanki ne zdi nesprejemljiva.

Nespoštovanje, padec koncentracije in daljši sestanki

Ugotavljali so tudi, zakaj se pravzaprav ljudem zdi uporaba telefonov neprimerna. Na prvem mestu je občutek nespoštovanja. Ljudem, ki vas obkrožajo na sestankih (ali med kosilom), s tem dajete občutek, da so manj pomembni. Uporaba telefona med sestanki ima tudi pomemben – žal negativen – učinek na koncentracijo. Padec koncentracije povzroči tako pri tistem, ki uporablja telefon, kot tudi pri vseh navzočih. Morda se bo prav na ta račun sestanek zavlekel, trpele pa bodo pomembnejše stvari, kot je telefonski klic ali SMS sporočilo, ki ste ga prejeli.

Postavite se v kožo tistega, ki vodi sestanek – opazili boste, da tisti, ki vneto pritiskajo po zaslonih (ali tipkovnicah) telefonov, ne poslušajo. To tistemu, ki vodi sestanek, daje občutek nemoči, obenem pa tudi občutek, da ne zna dobro voditi sestankov. Morda ni odveč, da se dogovorite, da navzoči za čas sestanka pustijo svoje napravice raje na delovnih mizah. Določite maksimalen čas za sestanek – na primer 15 minut. S tem boste zadostili vsem, sestanki pa bodo precej bolj prijetni. 

Pozabite na Brainstorming in poskusite Brainswarming >>

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje