Telekonference – odlična alternativa poslovnim potovanjem

Tehnologija, ki omogoča prihranek denarja in časa v poslovnem svetu.
Telekonference - odlična alternativa poslovnim potovanjem

Vse bolj pogosta virtualna srečanja

Stroški poslovnih potovanj in samih letalskih kart so velikokrat ogromni, zato se vedno več podjetij odloča za telekonference, ki so cenejše, hitrejše in zelo praktične. Poslovna srečanja in navezovanje kontaktov so v določeni meri neizogibna in nujna, vendar lahko pomenijo veliko časovno in finančno breme. 

Analitiki napovedujejo, da bo tehnologija telekonferenc dolgoročno spremenila podjetniške poglede na poslovna potovanja in samo delo. Ključnega pomena je prihranek časa, kar pomeni tudi več časa za spremembe in lažjo prilagoditev stranki.

Nekoč nerealna napovedovanja, da bo tehnologija nadomestila potovanja, so v fazi uresničevanja. Pomembno vlogo je odigral razvoj interneta, skozi katerega se vse bolj uveljavlja internetna telefonija, internetne konference, on-line izmenjava dokumentov, wikiji, izmenjavanje sporočil, itd. Uporaba tovrstnih tehnologij je za mnoga podjetja smiselna, saj lahko on-line predstavijo svoje izdelke in v ta namen drastično znižajo potovalne in druge, s promocijo povezane, stroške. Omogočajo tudi večjo produktivnost.

Raziskave kažejo, da približno 42 odstotkov podjetij raziskuje možnost uporabe telekonferenc in internetnih srečanj. Napovedujejo tudi, da bi uporaba tovrstnih  tehnologij lahko nadomestila tudi do 20 odstotkov svetovnih poslovnih potovanj.
Največ poslovnih potovanj je na področjih, ki temeljijo na osebnem odnosu s stranko, se pa vse več ljudi iz teh področji odloča za uporabo naprednih tehnologij, kar vsaj do neke mere pomeni prihranek časa.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje