Telekonference – odlična alternativa poslovnim potovanjem

Tehnologija, ki omogoča prihranek denarja in časa v poslovnem svetu.
Telekonference - odlična alternativa poslovnim potovanjem

Vse bolj pogosta virtualna srečanja

Stroški poslovnih potovanj in samih letalskih kart so velikokrat ogromni, zato se vedno več podjetij odloča za telekonference, ki so cenejše, hitrejše in zelo praktične. Poslovna srečanja in navezovanje kontaktov so v določeni meri neizogibna in nujna, vendar lahko pomenijo veliko časovno in finančno breme. 

Analitiki napovedujejo, da bo tehnologija telekonferenc dolgoročno spremenila podjetniške poglede na poslovna potovanja in samo delo. Ključnega pomena je prihranek časa, kar pomeni tudi več časa za spremembe in lažjo prilagoditev stranki.

Nekoč nerealna napovedovanja, da bo tehnologija nadomestila potovanja, so v fazi uresničevanja. Pomembno vlogo je odigral razvoj interneta, skozi katerega se vse bolj uveljavlja internetna telefonija, internetne konference, on-line izmenjava dokumentov, wikiji, izmenjavanje sporočil, itd. Uporaba tovrstnih tehnologij je za mnoga podjetja smiselna, saj lahko on-line predstavijo svoje izdelke in v ta namen drastično znižajo potovalne in druge, s promocijo povezane, stroške. Omogočajo tudi večjo produktivnost.

Raziskave kažejo, da približno 42 odstotkov podjetij raziskuje možnost uporabe telekonferenc in internetnih srečanj. Napovedujejo tudi, da bi uporaba tovrstnih  tehnologij lahko nadomestila tudi do 20 odstotkov svetovnih poslovnih potovanj.
Največ poslovnih potovanj je na področjih, ki temeljijo na osebnem odnosu s stranko, se pa vse več ljudi iz teh področji odloča za uporabo naprednih tehnologij, kar vsaj do neke mere pomeni prihranek časa.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje