Teletekst bo kmalu ukinjen

Avtor dora — 23.07.2009
Komentiraj!
V pred-internetni dobi, nam je edini dostop do instatnih informacij omogočal Teletekst. Ta je zagledal luč sveta pred 35 leti in je v svoji ponudbi omogočal ponudbo novic, glasbenih kritik in ugank.
Teletekst bo kmalu ukinjen

Teletekst bo kmalu ukinjen.

Pri podjetju Associated Newspapers so imeli načrtovano zaprtje Teleteksta sočasno s prehodom na digitalno televizijo leta 2012, vendar pa ga bodo izvedli dve leti prej, prihajajočega januarja.

Na zaprtje je vplivala znatna rast interneta, ki se posledično pozna na zmanjšanem številu televizijskega občinstva, drug razlog pa je tudi finančni, saj je storitev že nekaj let prinašala izgubo.

BBC-jev Ceefax, ki tedensko pritegne nekje 5,5 milijonov gledalcev, bo še vedno ponujal analogni Ceefax dokler digitalni preklop ne bo popolnoma zaključen. Po nekaterih podatkih že 90 odstotkov Združenega kraljestva uporablja digitalno televizijo.

Storitve digitalne televizije zagotavljajo 24-urne novice in športne informacije, prav tako pa ponujajo izboljšane video vsebine ob velikih dogodkih, kot so Wimbledon, Glastonbury in The Proms.

 

Vir: TimesOnline

shranjeno pod:
Prijavi se na e-novice!