Temperatura narašča: iPhone prihaja!

Avtor — 27.06.2007
Apple bo v petek končno izdal iPhone, napravo, ki je kombinacija iPoda in mobilnega telefona. Prodajati se bo začel ob šestih popoldne v New Yorku. Zanimanje ljudi za izdelek je neverjetno, evforija okoli iPhone je še večja, kot tista ob izdaji Sonyjevega Playstation 3.
Temperatura narašča: iPhone prihaja!

Je iPhone več kot telefon?

V New Yorku, na peti aveniji, pred eno izmed Applovih trgovin so že zbrani tisti, ki najtežje pričakujejo verjetno najbolj ‘vročo’ napravo letos – iPhone. Nekateri si iPhone očitno močno želijo in so zato pripravljeni celo več dni kampirati pred trgovinami, v katerih bodo iPhone prodajali.

Pošiljke naprav v trgovine, neuradno, dostavljajo v poznih nočnih urah. Spremljali naj bi jih celo oboroženi stražarji. Kakršnokoli snemanje je prepovedano, informacij od ljudi, ki so blizu projektu praktično ni, saj so za izdajanje zagrožene velike kazni.

Raziskave pravijo, da kar dve tretjini Američanov natančno ve, kaj iPhone je. Gre za izredno velik odstotek. Pripisati ga gre odlični reklamni kampanji, ki jo je Apple in predvsem njegov direktor, Steve Jobs, izvedel za predstavitev te naprave.

Kot že rečeno, iPhoni bodo na voljo v Applovih trgovinah, poleg tega pa tudi v trgovinah Applovega partnerja pri projektu, AT&T. Gre za telekomunikacijsko podjetje, ki bo zaenkrat edini mogoči mobilni operater za iPhone.

Analitiki pričakujejo, da se bo v prvih treh tednih skupaj prodalo okoli tri milijone omenjenih naprav. Pričakovati je, da zaradi izjemnega povpraševanja proizvodnja najbrž ne bo mogla slediti le temu. Zaradi tega so tudi take vrste pred trgovinami, kjer bo iPhone na voljo. Zanimanje je veliko kljub temu, da iPhone ni poceni. Stane namreč od 500 do 600 ameriških dolarjev, plus dve leti naročniške vezave z  operaterjem AT&T.

Sicer pa so ta teden potekale priprave zaposlenih v trgovinah podjetij AT&T in Apple, o sami napravi, predvsem o tem, kako jo uporabljati.

Vir: The New York Times

Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje