Kupci Modela 3 ne bodo tolerirali pomanjkljivosti

Podjetje Tesla je pred kratkim naznanilo, da se bo v prihodnjih nekaj letih aktivno usmerilo v izdelavo električnega avtomobila, ki bo dostopen širšim množicam. Vozilo, ki naj bi stalo okoli 26 tisoč evrov, bo najverjetneje naprodaj že leta 2017.
Kupci Modela 3 ne bodo tolerirali pomanjkljivosti

Kupci Modela 3 ne bodo tolerirali pomanjkljivosti (Vir slike: businessinsider.com)

Gre za najcenejše vozilo, ki ga bo izdelala Teslina tovarna v Kaliforniji: kupci bodo zanj morali odšteti okoli 35 tisoč dolarjev ali preračunanih 26 tisoč evrov. To je seveda veliko manj kot stane Teslin Model S, ki je z 80 tisoč dolarji ali 60 tisoč evri prevelik zalogaj za marsikaterega navdušenca nad električnimi vozili.

Trenutno se podjetje, za katerem stoji vizionar Elon Musk, sooča predvsem s tremi težavami. Ali bo Model 3 zares zaživel pri množicah uporabnikov, pa je odvisno le od tega, ali bo podjetju uspelo poskrbeti za vse tri.

1. Zmogljiva baterija

Vsakdo, ki razmišlja o nakupu električnega avtomobila, se najprej vpraša o zmogljivosti baterije. Današnji električni avtomobili podobnega cenovnega razreda kot je Model 3, namreč z enim polnjenjem lahko naredijo zgolj od 100 do 150 kilometrov, kar je premalo za resnejšo uporabo vozila. Temu primerna je tudi prodaja, ki se giblje v zgolj nekaj tisočih prodanih avtomobilih.

To pa je daleč od ciljev Elona Muska, ki namerava prodati na stotisoče primerkov svojih vozil. V kolikor mu uspe rešiti problem večnega iskanja polnilnih postaj lastnikov električnih avtomobilov, bo zagotovo uspel prepričati marsikaterega voznika.

Model S (Vir slike: Teslamotors.com)

2. Hitrejše polnjenje baterije

Dejstvo je, da se potencialni kupci Modela S precej razlikujejo od tistih, ki nameravajo kupiti Model 3. Medtem ko so prvi predvsem tehnološki navdušenci, ki želijo uživati v novih tehnologijah, pa za druge tega ne moremo trditi. To pomeni, da najverjetneje ne bodo tolerirali pomanjkljivosti, kot je na primer 30 minutno polnjenje baterije.

Ena izmed rešitev, o kateri razmišlja Elon Musk, so zamenljive baterije, ki pa do sedaj še niso požele večjega navdušenja. Spomnimo se samo primera startupa Better Place, ki je že pred časom razvil tovrstno rešitev, a se je vse skupaj končalo s hitrim propadom mladega podjetja.

Video: Richard Branson in Elon Musk o podjetništvu >>

3. Sprejemljiva cena

Tretji zelo pomemben dejavnik, ki bo odločal o tem, ali bodo kupci izbrali Model 3 ali katerikoli drug avtomobil, je cena. Glede na to, da so v Tesli že naznanili, da cena njihovega najcenejšega modela ne bo presegala 35 tisoč dolarjev, jim sedaj ne preostane drugega, kot da se tega držijo.

Največji strošek zaenkrat še vedno predstavljajo baterije in Elon Musk že aktivno dela na tem, da bi se cena le-teh zmanjšala. V ta namen v Kaliforniji gradi svojo prvo gigatovarno, ki bo v celoti prilagojena raziskovanju, razvoju in kasneje tudi proizvodnji Li-ionskih baterij.

Vir: BusinessInsider

Oznake: , , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje