The Sims – absolutni zmagovalec med igrami

Electronic Arts je postregel s podatki o prodaji te igre.
The Sims - absolutni zmagovalec med igrami

Nadaljevanje igre bo med privrženci zagotovo zanelo evforijo.

Igra The Sims je daleč najbolj prodajana igra vseh časov, ki se je od leta 2000 prodala že v 100 milijonov kopijah. Na voljo je v 60ih državah sveta in prevedena v 22 jezikov. Ocenjuje se, da so s prodajo zaslužili približno 4 milijarde dolarjev (500 milijonov dolarjev letno, zadnjih 8 let). To jih uvršča med prepoznavne znamke kot so American Idol, Star Wars in Harry Potter.

Oblikovanje avatarjev po osebnih merilih in opremljanje stanovanj je postalo še posebej popularno pri nežnejšemu spolu. Oblikovalca igre prav gotovo lahko označimo kot vizionarja, saj je prepoznal trend »user-generated content« (vsebina ustvarjena s strani uporabnika), na katerem so zrasli znani akterji v Web 2.0 dobi, npr. YouTube. Vse to in možnost, da so na konec igre vplivali uporabniki sami in ne razvijalci, je bila formula za neverjetno popularnost The Sims.

O popularnosti priča tudi podatek, da je na YouTube moč najti več kot 100.000 videov, ogledalo in izmenjalo pa se jih je okoli 200 milijonkrat.

Nadaljevanje serije, The Sims 3, prihaja naslednje leto.

Za razmišljanje o izvoru takšne popularnosti predlagam branje besedila na c|net news.

Vir: VentureBeat

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje