The Sims – absolutni zmagovalec med igrami

Electronic Arts je postregel s podatki o prodaji te igre.
The Sims - absolutni zmagovalec med igrami

Nadaljevanje igre bo med privrženci zagotovo zanelo evforijo.

Igra The Sims je daleč najbolj prodajana igra vseh časov, ki se je od leta 2000 prodala že v 100 milijonov kopijah. Na voljo je v 60ih državah sveta in prevedena v 22 jezikov. Ocenjuje se, da so s prodajo zaslužili približno 4 milijarde dolarjev (500 milijonov dolarjev letno, zadnjih 8 let). To jih uvršča med prepoznavne znamke kot so American Idol, Star Wars in Harry Potter.

Oblikovanje avatarjev po osebnih merilih in opremljanje stanovanj je postalo še posebej popularno pri nežnejšemu spolu. Oblikovalca igre prav gotovo lahko označimo kot vizionarja, saj je prepoznal trend »user-generated content« (vsebina ustvarjena s strani uporabnika), na katerem so zrasli znani akterji v Web 2.0 dobi, npr. YouTube. Vse to in možnost, da so na konec igre vplivali uporabniki sami in ne razvijalci, je bila formula za neverjetno popularnost The Sims.

O popularnosti priča tudi podatek, da je na YouTube moč najti več kot 100.000 videov, ogledalo in izmenjalo pa se jih je okoli 200 milijonkrat.

Nadaljevanje serije, The Sims 3, prihaja naslednje leto.

Za razmišljanje o izvoru takšne popularnosti predlagam branje besedila na c|net news.

Vir: VentureBeat

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje