Thefind.com-Prvi pravi iskalnik za nakupovanje prek spleta?

Osrednji, in predvsem neodvisni iskalnik za spletno nakupovanje ne obstaja. Bo Thefind zapolnil velikansko tržno nišo na tem področju?

Pri Thefind.com, pred kratkim ustanovljenem podjetju, pravijo da se jim strategija prikazovanja samo neplačanih iskalnih rezultatov že obrestuje. Iskalnik obdeluje velika področja na spletu in vrača za kupca najpomembnejše rezultate.

Naslednji mesec jih bo obiskal že milijonti obiskovalec, in to po samo šestih mesecih obstoja…

Thefind se torej od vseh drugih podobnih storitev( Shopping.com, Shopzzila, Pricegrabber…) razlikuje po tem, da so drugi iskalniki v lasti oglaševalcev oziroma da objavljajo samo plačane rezultate ponudnikov, pravi Dan Ciporin, ki je pred leti sodeloval s Shopping.com, za katerega pravi da je bil zamujena priložnost, saj ni uresničil osnovne zamisli neodvisnega iskalnika in se je v letu 2005 prodal ebayu. Takrat je podjetje Ciporin, ki se je pred kratkim pridružil Canaan Partners iz Connecticuta, tudi zapustil..

Analitiki kljub temu ostajajo skeptični, saj je preprosto preveč načinov spletnega nakupovanja da bi se lahko pojavil osrednji, vsesplošni iskalnik na tem področju, kot je med splošnimi iskalniki to uspelo googlu. Poleg tega je Thefindov koncept razvrščanja iskalnih rezultatov glede na njihovo pomembnost v svetu nakupovanja zelo subjektiven, odvisen od želja in hotenj vsakega posameznega nakupovalca.

Kjub temu je Thefind vreden pozornosti, morda jim pa le uspe?

 

 

vir: venturebeat

 

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje