Thefind.com-Prvi pravi iskalnik za nakupovanje prek spleta?

Osrednji, in predvsem neodvisni iskalnik za spletno nakupovanje ne obstaja. Bo Thefind zapolnil velikansko tržno nišo na tem področju?
Thefind.com-Prvi pravi iskalnik za nakupovanje prek spleta?

Thefind-Prvi pravi iskalnik za nakupovanje prek spleta?

Pri Thefind.com, pred kratkim ustanovljenem podjetju, pravijo da se jim strategija prikazovanja samo neplačanih iskalnih rezultatov že obrestuje. Iskalnik obdeluje velika področja na spletu in vrača za kupca najpomembnejše rezultate.

Naslednji mesec jih bo obiskal že milijonti obiskovalec, in to po samo šestih mesecih obstoja…

Thefind se torej od vseh drugih podobnih storitev( Shopping.com, Shopzzila, Pricegrabber…) razlikuje po tem, da so drugi iskalniki v lasti oglaševalcev oziroma da objavljajo samo plačane rezultate ponudnikov, pravi Dan Ciporin, ki je pred leti sodeloval s Shopping.com, za katerega pravi da je bil zamujena priložnost, saj ni uresničil osnovne zamisli neodvisnega iskalnika in se je v letu 2005 prodal ebayu. Takrat je podjetje Ciporin, ki se je pred kratkim pridružil Canaan Partners iz Connecticuta, tudi zapustil..

Analitiki kljub temu ostajajo skeptični, saj je preprosto preveč načinov spletnega nakupovanja da bi se lahko pojavil osrednji, vsesplošni iskalnik na tem področju, kot je med splošnimi iskalniki to uspelo googlu. Poleg tega je Thefindov koncept razvrščanja iskalnih rezultatov glede na njihovo pomembnost v svetu nakupovanja zelo subjektiven, odvisen od želja in hotenj vsakega posameznega nakupovalca.

Kjub temu je Thefind vreden pozornosti, morda jim pa le uspe?

vir: venturebeat

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje