Tipkovnica za ljubitelje Gmaila

Gmail že dlje časa omogoča dostop do svojih funkcij preko bližnjic na tipkovnici, a naučiti se jih zna biti težko. Težavo bo rešila nova Gboard mini-tipkovnica, ki je specializirana ravno za Googlove poštne storitve. Prodajati se je že začela in sicer po ceni 20 dolarjev.
Tipkovnica za ljubitelje Gmaila

Gboard lahko dobite po ugodni ceni 20 dolarjev

Gboard je sestavljena iz 19 obarvanih tipk, ki so postavljene v standardni velikosti številčnih (numpad) tipkovnic in opravljajo funkcije bližnjic, med katere spadajo Gmailove specifične posebnosti kot so “zvezdnata” sporočila, iskanje in preklapljanje med sporočili. Izven Gmaila bo Gboard deloval kot povsem običajna tipkovnica. Napravo na računalnik priklopimo preko USB vhoda in ne zahteva nobene posebne programske opreme ali gonilnikov. Uporabniki morajo najprej omogočiti le tipkovnične bližnjice znotraj nastavitev Gmaila. Zanimivo, Gboarda ni ustvaril Google, temveč Charlie Mason, filmski producent iz Kalifornije. To je njegov prvi pohod v svet računalniške opreme.  

Gre za izdelek, ki ga bodo uporabniki ali vzljubili ali zasovražili. Tisti, ki imajo Gmailove bližnjice v malem prstu, verjetno ne bodo čutili potrebe po nakupu dodatne posebne strojne opreme, poleg tega pa bodo prihranili tudi na nezasedenem USB vhodu. Prav zna priti predvsem začetnikom, ki pri svojem delu veliko uporabljajo elektronsko pošto. Če upoštevamo, da je Gmailovih bližnjic skupno kar 69 (več jih verjetno še prihaja z Googlovimi novostmi), potem je Gboard le prva različica tipkovnice, ki bi lahko v prihodnosti imela tudi 100 tipk z bližnjicami ali več. 

 

Vir: Cnet News

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje