Tipkovnica za ljubitelje Gmaila

Gmail že dlje časa omogoča dostop do svojih funkcij preko bližnjic na tipkovnici, a naučiti se jih zna biti težko. Težavo bo rešila nova Gboard mini-tipkovnica, ki je specializirana ravno za Googlove poštne storitve. Prodajati se je že začela in sicer po ceni 20 dolarjev.
Tipkovnica za ljubitelje Gmaila

Gboard lahko dobite po ugodni ceni 20 dolarjev

Gboard je sestavljena iz 19 obarvanih tipk, ki so postavljene v standardni velikosti številčnih (numpad) tipkovnic in opravljajo funkcije bližnjic, med katere spadajo Gmailove specifične posebnosti kot so “zvezdnata” sporočila, iskanje in preklapljanje med sporočili. Izven Gmaila bo Gboard deloval kot povsem običajna tipkovnica. Napravo na računalnik priklopimo preko USB vhoda in ne zahteva nobene posebne programske opreme ali gonilnikov. Uporabniki morajo najprej omogočiti le tipkovnične bližnjice znotraj nastavitev Gmaila. Zanimivo, Gboarda ni ustvaril Google, temveč Charlie Mason, filmski producent iz Kalifornije. To je njegov prvi pohod v svet računalniške opreme.  

Gre za izdelek, ki ga bodo uporabniki ali vzljubili ali zasovražili. Tisti, ki imajo Gmailove bližnjice v malem prstu, verjetno ne bodo čutili potrebe po nakupu dodatne posebne strojne opreme, poleg tega pa bodo prihranili tudi na nezasedenem USB vhodu. Prav zna priti predvsem začetnikom, ki pri svojem delu veliko uporabljajo elektronsko pošto. Če upoštevamo, da je Gmailovih bližnjic skupno kar 69 (več jih verjetno še prihaja z Googlovimi novostmi), potem je Gboard le prva različica tipkovnice, ki bi lahko v prihodnosti imela tudi 100 tipk z bližnjicami ali več. 

 

Vir: Cnet News

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje