Tipkovnica za ljubitelje Gmaila

Gmail že dlje časa omogoča dostop do svojih funkcij preko bližnjic na tipkovnici, a naučiti se jih zna biti težko. Težavo bo rešila nova Gboard mini-tipkovnica, ki je specializirana ravno za Googlove poštne storitve. Prodajati se je že začela in sicer po ceni 20 dolarjev.
Tipkovnica za ljubitelje Gmaila

Gboard lahko dobite po ugodni ceni 20 dolarjev

Gboard je sestavljena iz 19 obarvanih tipk, ki so postavljene v standardni velikosti številčnih (numpad) tipkovnic in opravljajo funkcije bližnjic, med katere spadajo Gmailove specifične posebnosti kot so “zvezdnata” sporočila, iskanje in preklapljanje med sporočili. Izven Gmaila bo Gboard deloval kot povsem običajna tipkovnica. Napravo na računalnik priklopimo preko USB vhoda in ne zahteva nobene posebne programske opreme ali gonilnikov. Uporabniki morajo najprej omogočiti le tipkovnične bližnjice znotraj nastavitev Gmaila. Zanimivo, Gboarda ni ustvaril Google, temveč Charlie Mason, filmski producent iz Kalifornije. To je njegov prvi pohod v svet računalniške opreme.  

Gre za izdelek, ki ga bodo uporabniki ali vzljubili ali zasovražili. Tisti, ki imajo Gmailove bližnjice v malem prstu, verjetno ne bodo čutili potrebe po nakupu dodatne posebne strojne opreme, poleg tega pa bodo prihranili tudi na nezasedenem USB vhodu. Prav zna priti predvsem začetnikom, ki pri svojem delu veliko uporabljajo elektronsko pošto. Če upoštevamo, da je Gmailovih bližnjic skupno kar 69 (več jih verjetno še prihaja z Googlovimi novostmi), potem je Gboard le prva različica tipkovnice, ki bi lahko v prihodnosti imela tudi 100 tipk z bližnjicami ali več. 

 

Vir: Cnet News

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje