To poletje uresničujemo visokotehnološke ideje

Avtor Borut Borštnik — 18.06.2010
Komentiraj!
Nosilci najboljših poslovnih idej s področij mobilnih aplikacij, spleta in strojne opreme se bodo na prvem mednarodnem start-up poletnem taboru »Poletje v kleti« soočili z izzivi uresničitve poslovne ideje. Udeleženci tabora bodo v sodelovanju z vodilnimi IKT slovenskimi podjetji ter ob podpori izkušenih mentorjev stopili naproti globalnemu uspehu in hkrati ob ustvarjanju novih tehnologij aktivno preživeli poletne počitnice.
To poletje uresničujemo visokotehnološke ideje

Simgularis organizira poletje v kleti.

Poletni tabor »Poletje v kleti« bo potekal v Hekovniku v Tehnološkem parku Ljubljana med 5. julijem in 15. avgustom 2010. Namenjen je študentom in posameznikom iz Slovenije in Jugovzhodne Evrope, ki želijo aktivno preživeti poletne počitnice in na koncu realizirati tehnološko poslovno idejo. Priznani mentorji, strokovnjaki s področij IKT in podjetništva, bodo ekipe usmerjali in jim nudili strokovno podporo pri realizaciji projekta.

Tomaž Frelih, vodja projekta »Poletje v kleti«, je dejal: »Študentom, mladim posameznikom in potencialnim podjetnikom iz Slovenije in Jugovzhodne Evrope želimo ponuditi več kot običajne podjetniške delavnice, zato smo v sodelovanju s Tehnološkim parkom Ljubljana vzpostavili okolje, kjer imajo posamezniki možnost ustvarjati, razvijati in se udejstvovati na področjih informacijsko komunikacijskih tehnologij ter podjetništva. Pripravili smo poletni tabor katerega cilj je vzpodbuditi mlade posameznike k združevanju njihovih znanj z namenom ustvarjanja novih podjetij na področju sodobnih informacijskih tehnologij.«

Mag. Iztok Lesjak, direktor Tehnološkega parka Ljubljana, je izpostavil: »Tehnološki park Ljubljana s sodelovanjem v projektu širi zajemanje najbolj inovativnega potenciala tudi v regije Jugovzhodne Evrope. Bodočim podjetnikom tako omogočamo vključitev v podporno podjetniško okolje, ki jim nudi dostop tudi na globalni trg.«

Ob zaključku več kot mesečnega intenzivnega dela na razvoju poslovne ideje bodo udeleženci poslovno idejo in tehnološke rešitve predstavili investitorjem in partnerjem projekta. Na osnovi predstavitve, ki bo potekala 15. avgusta, bodo organizatorji izbrali tudi najboljši projekt oz. poslovno idejo. Nosilec najboljšega projekta bo nagrajen s svetovanjem pri ustanovitvi podjetja in z obiskom Silicijeve doline v sklopu projekta Brezmejnik, ki ga vodi podjetniški pospeševalnik Simgularis (redni član Tehnološkega parka Ljubljana) v sodelovanju s Tehnološkim parkom Ljubljana in Fakulteto za elektrotehniko v Ljubljani.

»Poletni tabor« Hekovnik izvaja v sodelovanju s Tehnološkim parkom Ljubljana in pod pokroviteljstvom podjetij Zemanta (redni član Tehnološkega parka Ljubljana), Optilab (redni član Tehnološkega parka Ljubljana), RSG kapital (pridružen član Tehnološkega parka Ljubljana), Svetloba (redni član Tehnološkega parka Ljubljana) in drugih partnerjev.

 

 

Podrobneje o Hekovniku

Hekovnik TP/1 je kreativno okolje, kjer se srečujejo in ustvarjajo hackerji - ljudje, ki jih zanimajo nove visoke tehnologije – »emerging technologies«. Zamišljen je kot delovni prostor, kjer so vsi enaki in svobodni, da počnejo in ustvarjajo, kar si želijo. Koncept takega okolja je v svetu bolje poznan pod izrazom »hackerspace«, ki deluje na principu odprte skupnosti, kjer vsak posameznik začne ali se vključi na projekt iz katerega pa lahko kasneje nastane tudi podjetje. Hekovnik TP/1 se glede na zanimanja in vizijo članov večinoma osredotoči na nekaj področji in strmi k izgradnji laboratorijev za programiranje strojne opreme in nevroznanosti.

Skupnost Hekovnika poleg študentov / posameznikov in okoliških fakultet - Fakultete za elektrotehniko, Fakultete za računalništvo in informatiko ter Fakultete za matematiko in fiziko, sooblikujejo tudi izkušeni podjetniki in strokovnjaki s področij visokih tehnologij, ki mladim nudijo podporo in znanja iz podjetništva, financ ter veščin javnega nastopanja in predstavljanja projektov.

Projekt izvaja Zavod Hekovnik, katerega sta ustanovila Tehnološki park Ljubljana in Simgularis (redni član Tehnološkega parka Ljubljana).

shranjeno pod:
Prijavi se na e-novice!