Top 10 karier. Katero poklicno pot izbrati?

Gospodarska recesija, ki se je začela pred nekaj leti, je imela ogromen vpliv na top 10 karier v industriji. Dober primer so kariere na področju informacijskih tehnologij. Ko se je gospodarstvo upočasnjevalo, so bile kariere razvijalcev programske opreme na višku, a po finančni stiski so hudo nastradale. Kljub upočasnitvi so bile najbolj stabilne službe tiste s področja medicine.
Top 10 karier. Katero poklicno pot izbrati?

Iščete novo službo? (slika: buzzle)

Top 10 služb

Medicinske sestre: Te medicinske službe lahko smatramo kot ene izmed top 10 karier za ženske. Oseba, zainteresirana v zdravstveno oskrbo, lahko postane diplomirana medicinska sestra (dipl. m. s.), praktična sestra z licenco (LPN) ali asistentka (CNA).

Razvijalci programske opreme in inženirji: Zahteve po teh službah informacijskih tehnologij so se pojavile nedavno. Dandanes lahko razvijalci programske opreme in inženirji letno zaslužijo okoli 50.000 evrov. Seveda obstaja še vrsta drugih priložnosti za izgradnjo kariere na področju IT industrije. 

Psihologi: Zahteve po psihologih so vse večje, saj je tudi stresa na delovnem mestu, predvsem v delovnem razredu, vse več. Psiholog lahko dela v različnih delovnih okoljih in letno v povprečju zasluži okoli 65.000 evrov.  

Upravljavci s človeškimi viri: Službo lahko zagotovo uvrstimo med najboljše možne kariere za ženske. Običajno boste za opravljanje dela potrebovali diplomo na področju poslovanja ali menedžmenta in dobre komunikacijske veščine. Letno boste zaslužili okoli 70.000 evrov. 

Učitelji: Če imate željo po učenju in izobraževanju študentov, si lahko izberete kariero kot univerzitetni predavatelj ali šolski učitelj. Ta učiteljska služba po zadovoljila vaše emocionalne in finančne potrebe.  

Agenti za prodajo nepremičnin in cenilci: Trenutno uspeva industrija z nepremičninami, zaradi česar se pojavljajo potrebe po posrednikih in ekspertih na področju ocenitve posestev. Poleg dobre plače, profesionalci na področju nepremičnin zaslužijo lepe vsote tudi v komisijah.  

Pisci: Obstaja širok spekter sektorjev, kjer lahko pisci ponudijo svoje storitve. Običajni delodajalci za pisce so podjetja, agencije, ki se ukvarjajo z množičnimi mediji, publikacijske skupine, podjetja, ki potrebujejo pisce vsebin itd. Službe pisanja in urejanja so med najboljšimi desetimi, zanje pa sploh ne boste potrebovali diplome. Letno lahko zaslužite okoli 50.000 evrov. 

Zdravniki asistenti: Gre za profesionalce na področju zdravstvene oskrbe, ki pomagajo zdravnikom pri njihovih vsakodnevnih opravilih. Zagotavljajo storitve na različnih področjih zdravstvene oskrbe in se lahko ponašajo s precej visoko plačo. Letno zaslužijo namreč kar okoli 65.000 evrov. 

Finančni svetovalci: Večina podjetij išče načine dobrega investiranja, ki bi se jim dobro povrnilo. In ravno zaradi tega se storitve finančnih svetovalcev tako iščejo. Letna plača teh profesionalcev je vrtoglavih 75.000 evrov. 

Tržni raziskovalci: Tržne raziskovalce zaposlujejo predvsem podjetja, ki se ukvarjajo s produkcijo, proizvodnjo, prodajami, marketingom, oglaševanjem in podobnimi področji. Letno boste zaslužili okoli 60.000 evrov. 

To je seznam desetih služb, po katerih je trenutno največje povpraševanje. Razvrščene so naključno, podatki pa se nanašajo na ZDA. 

Povpraševanje po drugih službah

  1. Analitiki omrežnih sistemov
  2. Fizioterapevti
  3. Radiološki tehnologi
  4. Zdravstveni asistenti 
  5. Analitiki podatkovnih komunikacij
  6. Fitnes trenerji 
  7. Zobni higieniki 
  8. Farmacevti
  9. Administratorji
 
 
Vir: Buzzle
Oznake:

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje