Top 5 najbogatejših Zemljanov, mlajših od 35 let

Vse več je milijonarjev in milijarderjev, ki vznikejo ravno iz poslovnega sveta. Njihove ideje so navdušile svet, v njihove žepe pa že nekaj let uspešno pritekajo ogromne količine denarja. S čim so osvojili svet in kdo so pravzaprav ti ljudje?
Top 5 najbogatejših Zemljanov, mlajših od 35 let

Podjetje Wealth-X je pripravilo novo raziskavo in oceno premoženja izjemno premožnih ljudi. Tokrat tistih, mlajših od 35 let. Po pričakovanjih se je na lestvico uvrstil tudi Mark Zuckerberg, prvi mož Facebooka.

Wealth-X je pripravil lestvico 20 najbogatejših, mi se bomo osredotočili zgolj na prvih pet. Med prvimi petimi najdemo eno žensko, Kitajko, in kar tri Facebookovce. Poglejmo, kdo so najbolj premožni Zemljani, mlajši od 35 let.

5. mesto: Scott Daniel Duncan

Duncanov oče je imel v lasti enega največjih ameriških operaterjev zemeljskega plina. Ko je leta 2010 umrl, je vsak od njegovih štirih otrok podedoval čertino njegovega imperija. Po podatkih, dostopnih na spletu, naj bi samo Scott Daniel, ki je tudi najmlajši dedič, podedoval 3,1 milijarde dolarjev. Scott Daniel, katerega premoženje je Wealth-X ocenil na pet milijard, je danes delničar podjetja Enterprise Product Partners, ki ima v lasti skoraj 82 tisoč kilometrov plinovodov in naftovod in direktor Dan L. Duncan Familiy Foundation, ki donacije namenja zlasti zdravstvenim dobrodelnim ustanovam.

S premoženjem se uvršča na 230. mesto letošnje Forbsove lestvice milijarderjev, obenem pa na 79. mesto v ZDA.

4. mesto: Eduardo Luiz Saverin

Brazilski poslovnež in angelski investitor je eden od soustanoviteljev Facebooka. Ima v lasti 53 milijonov delnic tega največjega družabnega omrežja, kar predstavlja sicer le nekaj odstotkov lastništva. Njegovo premoženje je ocenjeno na 5,3 milijarde dolarjev. Danes je 33-letnik izredno aktiven kot angelski investitor in kot direktor singapurške spletne strani 99, ki se ukvarja z oddajanjem in prodajo nepremičnin v Singapurju.

3. mesto: Yang Huiyan

Njen oče Kwok Keung je ustanovil Country Garden Holdings, podjetje, ki ima danes več kot 70 tisoč zaposlenih. Ukvarja se s prodajo nepremičnin, z namenom ustvarjanja boljše družbe in oblikovanja cvetoče prihodnosti. Leta 2007 je s prvo javno ponudbo Keung večino delnic dodelil svoji hčerki, s čimer je postala s 25 leti ena izmed najbolj premožnih oseb v regiji. Danes je podpredsednica in edina delničarka. Leta 2013 se je uvrstila na vrh lestvice najbogatejših Kitajk. Sicer pa je Yangova tudi dobrodelna, 34-letnica je skupaj s svojo družino v dobrodelne namene podarila že prek 107 milijonov dolarjev. Hčerka nepremičninskega tajkuna je glede na raziskavo, ki so jo izvedli pri Wealth-X tudi najpremožnejša ženska v Aziji. Pod palcem naj bi imela 5,9 milijard dolarjev.

2. mesto: Dustin Moskovitz

Bil je ključni igralec Facebooka ob njegovih začetkih, prvi tehnični direktor danes velikana med družbenimi omrežji, obenem tudi sostanovalec Zuckerberga. Pustil je šolo, se pridružil Zuckerbergu, a že leta 2008 Facebook zapustil, da bi se posvetil lastnemu projektu Asana skupaj z nekdanjim sodelavcem iz Facebooka Justinom Rosensteinom. Še vedno ima okoli 5 odstotkov delnic Facebooka.

Pozneje je skupaj z ženo Cari Tuno, novinarko Wall Street Journala, ustanovil filantropsko ustanovo Good Ventures in postala najmlajši par, ki je uspel z Billom Gatesom in Warrenom Buffetom podpisati Giving Pledge, ki spodbuja milijarderje k doniranju večine njihovega premoženja dobrodelnim organizacijam. Wealth-X je njegovo premoženje ocenil na 9,3 milijarde dolarjev.

1. mesto: Mark Zuckerberg

31-letnik ima več kot 57 odstotkov Facebookovih delnic in kljub temu, da ga je Wealth-X uvrstila na prvo mesto s kar 41,6 milijardami dolarjev, naj bi dobival le simbolično plačo v višini enega dolarja. Leta 2006 je zavrnil ponudbo s strani Yahooja, ki si je želel kupiti Facebook za milijardo dolarjev. Če pogledamo nazaj, je bila to zelo pametna odločitev. Danes je Facebook vreden več kot 245 milijard dolarjev. Za primerjavo, Walmart (s katerim sicer Facebook ni v konkurenci) je vreden 235 milijard.

Poglejmo še, kdo se je uvrstil na lestvico od šestega do dvajsetega mesta.

6. mesto: Elizabeth Holmes s 4,5 milijardami dolarjev

7. mesto: Nathan Blecharczyk s 3 milijardami dolarjev

8. mesto: Brian Chesky s 3 milijardami dolarjev

9. mesto: Joe Gebbia s 3 milijardami dolarjev

10. mesto: Thomas Persson z 2,7 milijardami dolarjev

11. mesto: Zong Fuli z 2,7 milijardami dolarjev

12. mesto: Sun Xiang z 2,6 milijardami dolarjev

13. mesto: Tatiana Casiraghi z 2,2 milijardami dolarjev

14. mesto: Julio Mario Santo Domingo III z 2,2 milijardami dolarjev

15. mesto: Evan Spiegel z 1,9 milijardami dolarjev

16. mesto: Bobby Murphy z 1,9 milijardami dolarjev

17. mesto: Carl Erik Hagen z 1,5 milijardami dolarjev

18. mesto: Caroline Hagen Kjos z 1,5 milijardami dolarjev

19. mesto: Camilla Hagen Sorli z 1,5 milijardami dolarjev

20. mesto: Adrian Cheng z 1,4 milijardami dolarjev

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje