Top poslovnež leta 2013 je Elon Musk!

Vizionar in podjetnik Elon Musk je zasedel prvo mesto na lestvici Top poslovnežev 2013, ki jo sedaj že tradicionalno vsako leto sestavlja ameriška poslovna revija Fortune. Na vrh seznama se je uvrstil predvsem zaradi kulturnega vpliva na družbo in zaradi visokih zaslužkov njegovih podjetij.
Top poslovnež leta 2013 je Elon Musk!

Top poslovnež leta 2013 je Elon Musk! (Vir slike: Inc.com)

Ameriška poslovna revija Fortune je tudi letos sestavila lestvico Top poslovnežev leta 2013. Na vrh seznama se je uvrstil Elon Musk, vizionar in podjetnik z nešteto idejami in načrti, katerim strastno sledi in jih uresničuje.

Elon Musk je poznan kot ustanovitelj podjetij PayPal, Tesla Motors in SpaceX ter kot večinski lastnik podjetja SolarCity, ki so vsa močno vplivala na podobo sveta, kot ga poznamo danes. Leto 2013 je bilo zanj zares izjemno, saj je bil kulturni vpliv, ki ga je imel na družbo on sam ali pa njegova podjetja, zares ogromen. Po oceni revije Bloomberg Wealth pa je letos zrasla tudi njegova vrednost, in sicer na kar 7,7 milijarde dolarjev! 

Revija Fortune je pri izbiranju najboljšega poslovneža leta 2013 v zakup vzela več kriterijev. Predvsem so jih zanimali finančni rezultati podjetij poslovnežev, torej rast, dobiček, morebitne izgube, slabe poslovne odločitve ipd., pa tudi gibanje vrednosti delnic ter trenutna vrednost samega podjetja oz. podjetij, če je le-teh več. 

Poglejmo si seznam 10 najbolj uspešnih poslovnežev leta 2013, kot ga je sestavila revija Fortune:

Preberite tudi: Elon Musk – vizionar in podjetnik, ki spreminja svet

  1. Elon Musk: Tesla Motors, SpaceX, SolarCity
  2. Aktivni investitorji: Carl Icahn in David Einhorn – Apple; Jeffrey Ubben – Microsoft, Daniel Loeb – Sony
  3. “Pony” Ma Huateng: Tencent
  4. Angela Ahrendts: Burberry
  5. TIE: Jeff Bewkes: Time Warner, Reed Hastings, Netflix
  6. Jeff Bezos: Amazon
  7. Akio Toyoda: Toyota
  8. Larry Page: Google
  9. Warren Buffett:  Berkshire Hathaway
  10. Marissa Mayer: Yahoo

Vir: CNN Money

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje