Top poslovnež leta 2013 je Elon Musk!

Vizionar in podjetnik Elon Musk je zasedel prvo mesto na lestvici Top poslovnežev 2013, ki jo sedaj že tradicionalno vsako leto sestavlja ameriška poslovna revija Fortune. Na vrh seznama se je uvrstil predvsem zaradi kulturnega vpliva na družbo in zaradi visokih zaslužkov njegovih podjetij.
Top poslovnež leta 2013 je Elon Musk!

Top poslovnež leta 2013 je Elon Musk! (Vir slike: Inc.com)

Ameriška poslovna revija Fortune je tudi letos sestavila lestvico Top poslovnežev leta 2013. Na vrh seznama se je uvrstil Elon Musk, vizionar in podjetnik z nešteto idejami in načrti, katerim strastno sledi in jih uresničuje.

Elon Musk je poznan kot ustanovitelj podjetij PayPal, Tesla Motors in SpaceX ter kot večinski lastnik podjetja SolarCity, ki so vsa močno vplivala na podobo sveta, kot ga poznamo danes. Leto 2013 je bilo zanj zares izjemno, saj je bil kulturni vpliv, ki ga je imel na družbo on sam ali pa njegova podjetja, zares ogromen. Po oceni revije Bloomberg Wealth pa je letos zrasla tudi njegova vrednost, in sicer na kar 7,7 milijarde dolarjev! 

Revija Fortune je pri izbiranju najboljšega poslovneža leta 2013 v zakup vzela več kriterijev. Predvsem so jih zanimali finančni rezultati podjetij poslovnežev, torej rast, dobiček, morebitne izgube, slabe poslovne odločitve ipd., pa tudi gibanje vrednosti delnic ter trenutna vrednost samega podjetja oz. podjetij, če je le-teh več. 

Poglejmo si seznam 10 najbolj uspešnih poslovnežev leta 2013, kot ga je sestavila revija Fortune:

Preberite tudi: Elon Musk – vizionar in podjetnik, ki spreminja svet

  1. Elon Musk: Tesla Motors, SpaceX, SolarCity
  2. Aktivni investitorji: Carl Icahn in David Einhorn – Apple; Jeffrey Ubben – Microsoft, Daniel Loeb – Sony
  3. “Pony” Ma Huateng: Tencent
  4. Angela Ahrendts: Burberry
  5. TIE: Jeff Bewkes: Time Warner, Reed Hastings, Netflix
  6. Jeff Bezos: Amazon
  7. Akio Toyoda: Toyota
  8. Larry Page: Google
  9. Warren Buffett:  Berkshire Hathaway
  10. Marissa Mayer: Yahoo

Vir: CNN Money

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje