Toshl v Berlinu prejel prestižno nagrado The Europas!

V Berlinu je v torek potekala svečana podelitev nagrad The Europas, ki v svetu evropskega tehnološkega podjetništva veljajo za najprestižnejše priznanje, ki ga lahko podjetje prejme. Nagrado v kategoriji financ je prejelo slovensko startup podjetje Toshl!
Toshl v Berlinu prejel prestižno nagrado The Europas!

Toshl v Berlinu prejel prestižno nagrado The Europas! (Vir slike: sxc.hu)

Na tekmovanje se je prijavilo več kot 1000 podjetij, kar je 75 izbranim sodnikom iz vrst investitorjev, podjetnikov in medijev močno otežilo nalogo – poiskati najboljša startup podjetja v 24 različnih kategorijah. Letošnja novost je bila tudi uvedba dodatnih 8 kategorij, v katerih so podeljevali nagrade za najboljši startup iz določene regije.

Pri izboru so sodelovali tudi mnogi znani podjetniki, med njimi na primer Jawed Karim, ustanovitelj YouTube, Michael Birch, ustanovitelj podjetij Bebo in Monkey Infermo, angelski investitor Troy Carter, novinarji iz tehnoloških medijev, kot so na primer The NextWeb, VentureBeat, Reuters, nekateri znani blogerji, pa tudi uveljavljeni podjetniki iz Silicijeve doline.

Za prestižno priznanje se je potegovalo tudi slovensko mlado podjetje Toshl, ki je bilo skupaj s srbskim VetCloud-om nominirano za najboljši srednjeevropski startup, hkrati pa se je Toshl med desetimi izbranimi finalisti potegoval tudi za nagrado za najboljše evropsko podjetje v kategoriji financ – in nagrado v omenjeni kategoriji tudi prejel!

Toshl se ukvarja z razvojem aplikacije, namenjene spremljanju porabe osebnih mesečnih stroškov in prihodkov uporabnikov. Aplikacija deluje tako, da uporabniku omogoča organizacijo stroškov v skupine, njihovo časovno spremljanje in preprosto označevanje, za varnost podatkov pa je poskrbljeno s shranjevanjem v oblak. Zelo priročna je tudi funkcija proračuna, s katero si uporabnik lahko omeji porabo osebnih sredstev, kar mu omogoča spremljanje višine denarnih sredstev, ki jih še ima na razpolago.

Aplikacija, in z njo tudi podjetje Toshl, je hitro postala priljubljena med širšimi množicami, predvsem zaradi funkcionalnosti in preprostosti, pa tudi praktičnosti – dostopna je namreč na vseh najbolj priljubljenih mobilnih in tabličnih platformah: na IOS, Androidu, Simbianu in Windows Phone 7. Hiter vzpon mladega slovenskega podjetja se je še pospešil lani, ko je 500 Startups, eden najbolj znanih ameriških podjetniških pospeševalnikov, Toshl sprejel pod svoje okrilje in ga podprl z investicijo.

Čestitke ekipi iz podjetja Toshl za uspeh!

Vir: TechCrunch in Rep

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje