Tožba proti H.P.

V poslovnem svetu se včasih dogajajo nenavadne stvari. Pred letom dni se je ena izmed takih zgodila trem novinarjem CNET News, ki so poročali o nekaterih zaupnih informacijah iz podjetja Hewlett-Packard.
Tožba proti H.P.

H.P. včasih ne dela po pravilih.

Trije novinarji spletnega medija CNET News so v sredo vložili tožbo proti izdelovalcu strojne opreme Hewlett-Packard. Pred letom so namreč objavili zaupno informacijo v zvezi z omenjenim podjetjem. H.P. se je na objavo informacije odzval tako, da je najel zasebne preiskovalce, ki so sledili trojici, ki je zgodbo objavila. Hoteli so namreč najti vir, ki je informacijo izdal.

Iz Hewlett-Packarda so sporočili, da obžalujejo odločitev trojice za tožbo. Z novinarji so se poskušali izvensodno poravnati. Njim in njihovim sorodnikom so se opravičili in ponudili denarno odškodnino, poleg tega pa še nakazilo določenega zneska v dobrodelne namene.

Preiskava je šla celo do te mere, da so preverjali izpise klicev članov uprave H.P.-ja in novinarjev vpletenih v primer. Uvedena je bila tudi preiskava s strani ameriškega kongresa, vendar so bile vse tožbe opuščene.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje