Trenutno poteka MP dogodek: Lastno podjetje? Zakaj pa ne!

Več kot 120 obiskovalcev je prisotnih na današnjem MP dogodku: Lastno podjetje? Zakaj pa ne!, ki trenutno poteka v Tehnološkem parku Ljubljana. Svoj nastop je pravkar končal Luka Kogovšek iz podjetja VenetiCOM, sledi pa predavanje Lee Bevčič na temo ustanovitve podjetja.
Trenutno poteka MP dogodek: Lastno podjetje? Zakaj pa ne!

Trenutno poteka MP dogodek: Lastno podjetje? Zakaj pa ne!

Dogodek je s kratkim uvodom otvoril Uroš Čimžar iz Domence, največjega slovenskega ponudnika registracije domen. Na zanimiv način nam je predstavil začetke poslovanja njihovih podjetij.

Skoraj vsi prosti sedeži v predavalnici so bili že zasedeni, ko je na oder stopil Luka Kogovšek, izkušen podjetnik, svetovalec in akademik. Po nekaj uvodnih besedah je na kratko predstavil svojo življenjsko pot, ki se je gibala predvsem v podjetniškem svetu.

Preberite tudi 5 nasvetov za podjetnike, ki jih je spisal Luka Kogovšek >>

Svojo kariero je Luka začel kot samostojni raziskovalec pri projektu RIS na Fakulteti za družbene vede. Delal je kot pomočnik direktorja podjetja Httpool d.o.o., po študiju MBA (Aston Business School, UK) pa kot direktor za strateški marketing pri podjetju Najdi.si d.o.o. ter kasneje kot svetovalec pri Telekom Slovenije, d.d. Leta 2001 je ustanovil VenetiCOM, d.o.o., ki še danes razvija in upravlja največji slovenski spoznavni portal ona-on.com

Luka se je tekom predavanja dotaknil številnih zanimivih tem, ki povzročajo preglavice marsikateremu mlademu podjetniku. Na svojem primeru je pojasnil, kje je dobil poslovno idejo in kakšni so bili prvi koraki pri implementaciji le-te. Naštel je tudi največje izzive, ki so se pojavili tekom njegove podjetniške poti, pa tudi specifike poslovanja spletnega podjetja, kot je VenetiCOM, d.o.o.

Za vse mlade podjetnike je podal še nasvet, kako naj ravnajo pred ustanovitvijo podjetja: pred samim razvojem produkta naj razvijejo minimalno sprejemljiv produkt (ang. minimum viable product), sledi naj izdelava platna poslovnega modela (ang. business canvas model), ki ga je tudi sam uporabil. Poudaril je še pomembnost poslovnega načrta (ang. business plan), ki je po njegovem mnenju izjemnega pomena za mlado podjetje.

Trenutno poteka sedaj že tradicionalno predavanje Lee Bevčič iz podjetja Krasula. Lea nam bo predstavila celotno pot od ideje do ustanovitve podjetja. Predavala bo o tem, kako začeti, katero obliko podjetja ustanoviti glede na namen poslovanja, kakšni so stroški, kakšne so obveznosti podjetnika ipd. Na koncu bo pojasnila vse o DDV, davku od dobička oziroma dohodnini ter o vsem potrebnem ob odprtju podjetja.

Oznake:, , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje