Trgovina Ika – inovativni izdelki slovenskih ustvarjalcev

Trgovina Ika v svojem osrčju v samem središču slovenske metropole ponuja inovativne izdelke s pečatom slovenskih ustvarjalcev. Iz njih veje pridih ustvarjalnosti, domiselnosti in barv, sami izdelki pa so večkrat predmet občudovanja številnih tujcev, ki obiščejo Ljubljano.
Trgovina Ika – inovativni izdelki slovenskih ustvarjalcev

Trgovina Ika – inovativni izdelki slovenskih ustvarjalcev

Za trgovino in blagovno znamko Ika stoji učinkovit dvojec matere in hčere – Ike in Ive. Kupce vabita v pisan svet sodobnega slovenskega oblikovanja s skrbno izbranimi kreacijami modnega sveta ter uporabnimi in okrasnimi izdelki za dom, ki je ob tem pravi raj za nakupovanje daril.

»Na prijazen način želimo prikazati ustvarjalnost in lepoto izdelkov slovenskih ustvarjalcev in poudariti, da slovensko ni nujno zgolj panjska končnica ali idrijska čipka, temveč veliko več. Predvsem tujci so nam lahko vzor, kako cenijo to ustvarjalnost slovenskih ljudi in občudujejo kreacije na naših policah,« razloži Iva Renčelj.

Odločitev za trgovino, ki v svojem bistvu združuje slovenske oblikovalce

In kako sta se odločili za trgovino, ki v svojem bistvu na piedestal postavljala samo slovenske oblikovalce? »Pred dvajsetimi leti je bila tujina za nakupe skoraj pravilo in vse nam je bilo lepše in boljše kot domače. Vendar so se v tem času že pojavljala nekatera imena na domačem trgu in tako se je porodila ideja predstaviti domače oblikovalce. Ideja je bila lepa in naše stranke so bile navdušene,« v zanosu začetke vznikanja korenin Ike pojasni Iva.

Pošteno, dosledno in korektno

Za blagovno znamko Ika pa stoji tudi izdelava modnih oblačil in nakita. Sem spadajo  unikatna krila, topi in suknjiči in pa nakit, ki ga zveste stranke že dobro poznajo. To ustvarja in oblikuje Ika.

»Življenje naju je nagradilo, da lahko delava nekaj, kar naju osrečuje in ves ta trud za skrbno predstavitev slovenskih avtorjev nama narekuje spoštovanje do njih in njihovega ustvarjanja. V trgovini predstavljava izdelke, ki jih po premisleku izbereva, saj čeprav je nekaj lahko ročno delo in je s tem izdelek  unikaten, ni nujno, da je všečen in da ga boš uspešno tržil. Najino delo je pošteno, dosledno in korektno. Z avtorji imava odlične odnose in to je edina prava pot za dolgo in uspešno poslovanje,« premišljeno pove Iva.

Vizije za prihodnost se skrivajo v spletni prodaji in obenem višji prepoznavnosti

V bližnji prihodnosti bosta Ika in Iva predstavili novo spletno stran s spletno prodajo, s katero želita približati slovenske izdelke tudi tujcem, ki ju spoznajo z obiskom trgovine, a preprosto ne zmorejo vseh izdelkov nakupiti in prepeljati domov.

»Želja je postati sinonim za trgovino z darili in povečati našo prepoznavnost. Stremimo k temu, da slovenske kupce prepričamo, da je darilo, ki ga odnesejo prijateljem, znancem in poslovnim partnerjem v tujino, simbol slovenskega oblikovanja – pa seveda ni nujno, da je to panjska končnica, idrijska čipka ali pa medeno srce,« še pojasni mlada ustvarjalka.

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje