Trgovina Ika – inovativni izdelki slovenskih ustvarjalcev

Trgovina Ika v svojem osrčju v samem središču slovenske metropole ponuja inovativne izdelke s pečatom slovenskih ustvarjalcev. Iz njih veje pridih ustvarjalnosti, domiselnosti in barv, sami izdelki pa so večkrat predmet občudovanja številnih tujcev, ki obiščejo Ljubljano.
Trgovina Ika – inovativni izdelki slovenskih ustvarjalcev

Trgovina Ika – inovativni izdelki slovenskih ustvarjalcev

Za trgovino in blagovno znamko Ika stoji učinkovit dvojec matere in hčere – Ike in Ive. Kupce vabita v pisan svet sodobnega slovenskega oblikovanja s skrbno izbranimi kreacijami modnega sveta ter uporabnimi in okrasnimi izdelki za dom, ki je ob tem pravi raj za nakupovanje daril.

»Na prijazen način želimo prikazati ustvarjalnost in lepoto izdelkov slovenskih ustvarjalcev in poudariti, da slovensko ni nujno zgolj panjska končnica ali idrijska čipka, temveč veliko več. Predvsem tujci so nam lahko vzor, kako cenijo to ustvarjalnost slovenskih ljudi in občudujejo kreacije na naših policah,« razloži Iva Renčelj.

Odločitev za trgovino, ki v svojem bistvu združuje slovenske oblikovalce

In kako sta se odločili za trgovino, ki v svojem bistvu na piedestal postavljala samo slovenske oblikovalce? »Pred dvajsetimi leti je bila tujina za nakupe skoraj pravilo in vse nam je bilo lepše in boljše kot domače. Vendar so se v tem času že pojavljala nekatera imena na domačem trgu in tako se je porodila ideja predstaviti domače oblikovalce. Ideja je bila lepa in naše stranke so bile navdušene,« v zanosu začetke vznikanja korenin Ike pojasni Iva.

Pošteno, dosledno in korektno

Za blagovno znamko Ika pa stoji tudi izdelava modnih oblačil in nakita. Sem spadajo  unikatna krila, topi in suknjiči in pa nakit, ki ga zveste stranke že dobro poznajo. To ustvarja in oblikuje Ika.

»Življenje naju je nagradilo, da lahko delava nekaj, kar naju osrečuje in ves ta trud za skrbno predstavitev slovenskih avtorjev nama narekuje spoštovanje do njih in njihovega ustvarjanja. V trgovini predstavljava izdelke, ki jih po premisleku izbereva, saj čeprav je nekaj lahko ročno delo in je s tem izdelek  unikaten, ni nujno, da je všečen in da ga boš uspešno tržil. Najino delo je pošteno, dosledno in korektno. Z avtorji imava odlične odnose in to je edina prava pot za dolgo in uspešno poslovanje,« premišljeno pove Iva.

Vizije za prihodnost se skrivajo v spletni prodaji in obenem višji prepoznavnosti

V bližnji prihodnosti bosta Ika in Iva predstavili novo spletno stran s spletno prodajo, s katero želita približati slovenske izdelke tudi tujcem, ki ju spoznajo z obiskom trgovine, a preprosto ne zmorejo vseh izdelkov nakupiti in prepeljati domov.

»Želja je postati sinonim za trgovino z darili in povečati našo prepoznavnost. Stremimo k temu, da slovenske kupce prepričamo, da je darilo, ki ga odnesejo prijateljem, znancem in poslovnim partnerjem v tujino, simbol slovenskega oblikovanja – pa seveda ni nujno, da je to panjska končnica, idrijska čipka ali pa medeno srce,« še pojasni mlada ustvarjalka.

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje