Trije ključni dejavniki za uspešen start-up

Ko podjetnik dobi dobro idejo je pripravljen delati noč in dan, da sestavi poslovni načrt in načrt kako pridobiti potrebna sredstva za zagon podjetja. Vendar pa to še ni dovolj za uspeh. Pri start-up podjetjih imamo veliko dejavnikov, ki nam omogočajo uspeh in le-te je mogoče združiti z namenom uspešnega poslovanja.
Trije ključni dejavniki za uspešen start-up

Za uspešen start-up so potrebni 3 ključni dejavniki: dober tim, prava orodja in pozitivna klima v podjetju. (vir slike: www.cciunderwriters.com)

Ob predpostavki, da že imate produkt ali storitev in sredstva za zagon podjetja, Dana Larson (avtorica izvornega članka) predstavlja še tri ključne sestavine za uspešno poslovanje start-up podjetja: dober tim, prava orodja in pozitivna klima v podjetju (oz. dobro razpoloženje).

Dober tim

Če imate v svojem podjetju prave ljudi to predstavlja veliko prednost. Ko zaposlujete ljudi, se prepričajte, da imajo naslednje lastnosti:

  • pozitiven odnos do dela,
  • dobre delovne navade,
  • znanje, ki bo izboljšalo vaše poslovanje in vaše poslovne procese.

Na prvi pogled izgleda, da smo zelo zahtevni, vendar pa si bomo prihranili veliko denarja in časa v kolikor bomo najeli oz. zaposlili ljudi, ki imajo zgoraj naštete lastnosti. Pri izbiri tima ne smemo tvegati, prepričati se moramo, da smo izbrali prave ljudi, ki bodo pripomogli k uspehu podjetja s svojo iznajdljivostjo, marljivostjo in pozitivnim odnosom.

Prava orodja

Danes ni več dovolj, da svojim zaposlenim nudimo računalnik, telefon, elektronski naslov, mizo in stol ter pričakujemo učinkovito opravljeno delo. Potrebno jim je nuditi tudi prava orodja za komuniciranje, organizacijo dela, urnike in pregled opravljenih nalog. Na spletu lahko najdemo rešitve za boljšo komunikacijo in sodelovanje med zaposlenimi. Storitve, ki so podobne socialnim mrežam z možnostjo neposrednega komuniciranja preko sporočil in možnostjo shranjevanja teh sporočil so lahko velika pridobitev, saj močno izboljšajo kakovost komunikacije v podjetju.

Pozitivna klima v podjetju

Za uspešen zagon start-up podjetja je potrebno veliko neprespanih noči in delovnih vikendov, zato je pozitivna klima v podjetju še kako pomembna. V nasprotnem primeru bi lahko delo bilo slabo opravljeno ali pa sploh ne.

Navedenih je nekaj namigov, kako lahko klimo v podjetju ohranjamo pozitivno in svoj tim napajamo z energijo, ki jo potrebuje za trdo delo:

  • delo v timu,
  • organiziranost,
  • praznovanje uspeha,
  • zabava.

Doseganje in ohranjanje pozitivne klime v podjetju vpliva na voljo zaposlenih za delo in tako poveča možnosti za uspešen zagon podjetja.

Če smo pozorni na to, da vključimo v start-up dober tim, prava orodja in ustvarimo pozitivno klimo, smo že na poti uspešnega poslovanja. Torej, čas je, da zavihamo rokave in se lotimo dela, ter opazujemo kako naš start-up postane velik uspeh.

 

Vir: SmallBizBee

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje