Trije slovenski inovatorji prejeli zlata priznanja na sejmu ARCA 2010

Osmi Mednarodni sejem inovacij, novih proizvodov in tehnologij ARCA 2010 je potekal od 30. septembra do 2. oktobra v Zagrebu. Razstavljenih je bilo več kot 220 izumov iz različnih držav. Tudi slovenski inovatorji so bili na sejmu več kot opazni!
Trije slovenski inovatorji prejeli zlata priznanja na sejmu ARCA 2010

Trije slovenski inovatorji prejeli zlata priznanja na sejmu ARCA 2010 (vir slike: http://www.sxc.hu/)

Na sejmu se je predstavilo devet izumov devetih slovenskih inovatorjev, ki so bili deležni velike pozornosti obiskovalcev. Trije izmed njih pa so prejeli zlata priznanja, kar je izreden uspeh, saj je bil do sedaj največji slovenski uspeh na tem sejmu srebrno priznanje.

Mikrobiologinja Romina Znoj je prejela zlato priznanje za novo molekulo na področju zdravljenja raka. V šestih letih let raziskovalnega dela je pripravila rastlinski ekstrakt, ki je bil primeren za poskuse na rakavih celičnih linijah in kasneje uporaben za analizo. Na tej podlagi je letos januarja določila tisto aktivno molekulo, ki povzroča odmiranje več vrst rakavih celic. Načrtuje, da bo v prihodnosti mogoče razviti to molekulo do potencialnega zdravila za zdravljenje raka.

Inovator Rafael Cingerle in podjetje HidroGib d.o.o. sta prejela zlato priznanje za rotacijske hidravlične klešče, ki se uporabljajo za izgradnjo kamnitih podpornih zidov, za sanacijo plazov, zelo primerne pa so tudi za odstranjevanje popotresnih ruševin. Njihova posebnost in prednost je, da se vrtijo v vse smeri neomejeno, zato ne glede na položaj bagra dosežejo vse vertikalne in horizontalne kote.

Inovator Ivan Gregorič je za svoj več-funkcijski kmetijski stroj prejel že vrsto visokih nagrad, temu pa je dodal še zlato priznanje ARCE. Stroj je namenjen različnim vrstam kmetijske, delovne, čistilne in vzdrževalne obdelave na kmetijskih in drugih površinah. Je samohoden, s pogonom v treh hitrostih, za strmine do 40o naklona.

Mednarodna razstava “Bodi vzor”

Istočasno kot sejem ARCA v Zagrebu, pa je v Osijeku potekala tudi 6. mednarodna razstava inovacij, prototipov in poslovnih načrtov “Bodi vzor”, ki se je je udeležil inovator Alojz Tomazin iz Kopra. Inovator je na sejmu prikazal več svojih izumov, ocenjevalno komisijo pa je najbolj navdušila momentna sklopka za motorne kosilnice. Za izum sklopke, ki preprečuje zvijanje in lomljenje motorne gredi, je prejel najvišjo nagrado (angl. grand prix) sejma.

vir: www.tia.si

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje