Trije slovenski inovatorji prejeli zlata priznanja na sejmu ARCA 2010

Osmi Mednarodni sejem inovacij, novih proizvodov in tehnologij ARCA 2010 je potekal od 30. septembra do 2. oktobra v Zagrebu. Razstavljenih je bilo več kot 220 izumov iz različnih držav. Tudi slovenski inovatorji so bili na sejmu več kot opazni!
Trije slovenski inovatorji prejeli zlata priznanja na sejmu ARCA 2010

Trije slovenski inovatorji prejeli zlata priznanja na sejmu ARCA 2010 (vir slike: http://www.sxc.hu/)

Na sejmu se je predstavilo devet izumov devetih slovenskih inovatorjev, ki so bili deležni velike pozornosti obiskovalcev. Trije izmed njih pa so prejeli zlata priznanja, kar je izreden uspeh, saj je bil do sedaj največji slovenski uspeh na tem sejmu srebrno priznanje.

Mikrobiologinja Romina Znoj je prejela zlato priznanje za novo molekulo na področju zdravljenja raka. V šestih letih let raziskovalnega dela je pripravila rastlinski ekstrakt, ki je bil primeren za poskuse na rakavih celičnih linijah in kasneje uporaben za analizo. Na tej podlagi je letos januarja določila tisto aktivno molekulo, ki povzroča odmiranje več vrst rakavih celic. Načrtuje, da bo v prihodnosti mogoče razviti to molekulo do potencialnega zdravila za zdravljenje raka.

Inovator Rafael Cingerle in podjetje HidroGib d.o.o. sta prejela zlato priznanje za rotacijske hidravlične klešče, ki se uporabljajo za izgradnjo kamnitih podpornih zidov, za sanacijo plazov, zelo primerne pa so tudi za odstranjevanje popotresnih ruševin. Njihova posebnost in prednost je, da se vrtijo v vse smeri neomejeno, zato ne glede na položaj bagra dosežejo vse vertikalne in horizontalne kote.

Inovator Ivan Gregorič je za svoj več-funkcijski kmetijski stroj prejel že vrsto visokih nagrad, temu pa je dodal še zlato priznanje ARCE. Stroj je namenjen različnim vrstam kmetijske, delovne, čistilne in vzdrževalne obdelave na kmetijskih in drugih površinah. Je samohoden, s pogonom v treh hitrostih, za strmine do 40o naklona.

Mednarodna razstava “Bodi vzor”

Istočasno kot sejem ARCA v Zagrebu, pa je v Osijeku potekala tudi 6. mednarodna razstava inovacij, prototipov in poslovnih načrtov “Bodi vzor”, ki se je je udeležil inovator Alojz Tomazin iz Kopra. Inovator je na sejmu prikazal več svojih izumov, ocenjevalno komisijo pa je najbolj navdušila momentna sklopka za motorne kosilnice. Za izum sklopke, ki preprečuje zvijanje in lomljenje motorne gredi, je prejel najvišjo nagrado (angl. grand prix) sejma.

vir: www.tia.si

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje