Trnova pot prodaje izuma

Avtor — 12.11.2008
Iskanje podjetja, ki bi licenciralo vaš izum ali produkt, ni nujno vedno lahko delo, možnosti za uspeh pa niso obetavne. Večji uspeh je zagotovljen, če se osredotočimo na ustanovitev podjetja, ki bo izum predstavilo na trgu, ga tržilo in prodajalo.
Trnova pot prodaje izuma

Prodati ali ne prodati?

Tu se skrivajo resnične možnosti za poslovni in finančni uspeh. Prodaja izuma nekemu podjetju zna biti zelo težaven proces, saj se tu pojavi kar nekaj težav. V večini primerov za prodajo iščemo podjetja, ki delujejo na podobnem ali istem področju, tu pa nastane problem, saj v kolikor po pogovoru z vami to podjetje razvije podoben produkt, lahko nastopijo pravne težave.

V kolikor se vseeno odločite, da boste poskusili svojo srečo, pa je pametno izdelati načrt, ki vključuje podrobno raziskavo potencialnih kupcev, predstavitev prednosti za nakup, stroške in predvidene finančne uspehe. Podrobno je potrebno raziskati zgodovino podjetja na področju uvajanja inovacij, prodaje in nakupa, kar pomeni, da moramo v celoti izdelati zelo podrobno raziskavo njihovega trga.

Izum je pred prodajo smotrno patentirati, da ga ustrezno zaščitite nato pa se pogumno lotite kontaktiranja potencialnih kupcev.

Vir: Entrepreneur