Troblo večinoma podprli Slovenci in Američani

Najnovejši slovenski projekt, ki se predstavlja na platformi Kickstarter, Trobla, je v manj kot 72 urah dosegel zastavljen cilj – 10 tisoč dolarjev. Tričlanska ekipa, ki jo sestavljata dva Primorca in Ljubljančan, je nad izidom navdušena in presenečena.
Na Kickstarter prihaja nov slovenski projekt Trobla

7. aprila se bo na Kickstarterju predstavil nov slovenski projekt Trobla (Vir slike: Trobla).

»Iskreno povedano nismo pričakovali takšnega odziva. Osebno sem po najboljšem scenariju pričakoval, da bomo zbrali zastavljena sredstva v 10 dneh ali več. Odziv je res neverjeten in komaj čakamo na preostanek kampanje in izdelovanja Trobel!« pravi Matej, eden od članov ekipe, ki sicer snujejo lesene izdelke pod imenom TOK TOK.

V treh dneh so prejeli več kot 400 elektronskih sporočil. »Morali smo hitro odgovarjati in slediti kampanji. Šele danes so se stvari nekako umirile, ko je prvi val mimo,« pravi Matej.

TOK TOK za srečo!

Očitno jim je ime njihovega studia, ki so mu ga nadeli zato, ker stara šega pravi, da trkanje po lesu, ki daje tak zvok, prinaša srečo. Ekipa je namreč (kampanja se je začela 7. aprila) že ob koncu tretjega dneva dosegla zastavljeni cilj.

Spoznajte Troblo >>

Podporniki iz celega sveta

Kot pravi Matej, dobra tretjina podpornikov prihaja iz Slovenije, največ je Američanov. »Nekaj je tudi podpornikov iz Hongkonga, Japonske in Finske. Sicer pa prihajajo iz različnih koncev sveta.« Če gre verjeti podatkom na Kicktraq, so že v prvem dnevu prepričali 85 podpornikov in dosegli več kot polovico zastavljenih sredstev (5.509 dolarjev).

Čemu pripisujejo tako hitro dosežen zastavljeni cilj?

»Zagotovo gre to pripisati skupnosti, ki je za nami in je pomagala spraviti novico o Trobli v svet. Poleg tega pa kaže, da je tudi izdelek dober, sicer dvomim, da bi ga toliko ljudi podprlo,« pojasnjuje Matej. Ekipa se je na kampanjo pripravljala od novega leta, pri tem pa so se z nasveti obrnili tudi na tiste, ki so se s crowdfunding kampanjami že spoznali, za vrhunec – začetek kampanje – pa so pripravili tudi zabavo v izolski Riibi.

Na Kickstarterju je zaživel nov slovenski projekt >>

Trobla je leseni ojačevalec zvoka za pametne telefone. Razvoj nove, ki ponuja boljši zvok in je prilagodljiva z različnimi modeli in znamkami pametnih telefonov, je trajal skoraj leto in pol. V proces izdelave so vključili še CNC stroj, ki jim je omogočil razvoj prehoda zvoka iz telefona v lijak. Razvili so tudi posebno komoro, ki ustvari stereofonijo in nižje tone.

Prihajajo novosti, obljublja ekipa

Prvi podporniki so lahko Troblo podprli že za 55 dolarjev, a so vsi ti paketi že pošli. Pripravljajo pa novosti za podpornike: »V nadgradnjah (update, op.a.) bomo predstavljali ekipo Troble, kako zvočnik uporabljati, proces izdelave in še kaj. Poleg tega smo se že povezali z nekaterimi slovenskimi kampanjami, ki v kratkem prihajajo na Kickstarter, kot so ročno pletene volnene preproge Kobeiagi Kilims, sup Sipaboards in hipsterski ležalnik Leano. Slovenci se moramo podpirati, kajne?«

Tako je! Projekt Trobla lahko podprete tukaj.

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje