Troblo večinoma podprli Slovenci in Američani

Najnovejši slovenski projekt, ki se predstavlja na platformi Kickstarter, Trobla, je v manj kot 72 urah dosegel zastavljen cilj – 10 tisoč dolarjev. Tričlanska ekipa, ki jo sestavljata dva Primorca in Ljubljančan, je nad izidom navdušena in presenečena.
Na Kickstarter prihaja nov slovenski projekt Trobla

7. aprila se bo na Kickstarterju predstavil nov slovenski projekt Trobla (Vir slike: Trobla).

»Iskreno povedano nismo pričakovali takšnega odziva. Osebno sem po najboljšem scenariju pričakoval, da bomo zbrali zastavljena sredstva v 10 dneh ali več. Odziv je res neverjeten in komaj čakamo na preostanek kampanje in izdelovanja Trobel!« pravi Matej, eden od članov ekipe, ki sicer snujejo lesene izdelke pod imenom TOK TOK.

V treh dneh so prejeli več kot 400 elektronskih sporočil. »Morali smo hitro odgovarjati in slediti kampanji. Šele danes so se stvari nekako umirile, ko je prvi val mimo,« pravi Matej.

TOK TOK za srečo!

Očitno jim je ime njihovega studia, ki so mu ga nadeli zato, ker stara šega pravi, da trkanje po lesu, ki daje tak zvok, prinaša srečo. Ekipa je namreč (kampanja se je začela 7. aprila) že ob koncu tretjega dneva dosegla zastavljeni cilj.

Spoznajte Troblo >>

Podporniki iz celega sveta

Kot pravi Matej, dobra tretjina podpornikov prihaja iz Slovenije, največ je Američanov. »Nekaj je tudi podpornikov iz Hongkonga, Japonske in Finske. Sicer pa prihajajo iz različnih koncev sveta.« Če gre verjeti podatkom na Kicktraq, so že v prvem dnevu prepričali 85 podpornikov in dosegli več kot polovico zastavljenih sredstev (5.509 dolarjev).

Čemu pripisujejo tako hitro dosežen zastavljeni cilj?

»Zagotovo gre to pripisati skupnosti, ki je za nami in je pomagala spraviti novico o Trobli v svet. Poleg tega pa kaže, da je tudi izdelek dober, sicer dvomim, da bi ga toliko ljudi podprlo,« pojasnjuje Matej. Ekipa se je na kampanjo pripravljala od novega leta, pri tem pa so se z nasveti obrnili tudi na tiste, ki so se s crowdfunding kampanjami že spoznali, za vrhunec – začetek kampanje – pa so pripravili tudi zabavo v izolski Riibi.

Na Kickstarterju je zaživel nov slovenski projekt >>

Trobla je leseni ojačevalec zvoka za pametne telefone. Razvoj nove, ki ponuja boljši zvok in je prilagodljiva z različnimi modeli in znamkami pametnih telefonov, je trajal skoraj leto in pol. V proces izdelave so vključili še CNC stroj, ki jim je omogočil razvoj prehoda zvoka iz telefona v lijak. Razvili so tudi posebno komoro, ki ustvari stereofonijo in nižje tone.

Prihajajo novosti, obljublja ekipa

Prvi podporniki so lahko Troblo podprli že za 55 dolarjev, a so vsi ti paketi že pošli. Pripravljajo pa novosti za podpornike: »V nadgradnjah (update, op.a.) bomo predstavljali ekipo Troble, kako zvočnik uporabljati, proces izdelave in še kaj. Poleg tega smo se že povezali z nekaterimi slovenskimi kampanjami, ki v kratkem prihajajo na Kickstarter, kot so ročno pletene volnene preproge Kobeiagi Kilims, sup Sipaboards in hipsterski ležalnik Leano. Slovenci se moramo podpirati, kajne?«

Tako je! Projekt Trobla lahko podprete tukaj.

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje