Troblo večinoma podprli Slovenci in Američani

Najnovejši slovenski projekt, ki se predstavlja na platformi Kickstarter, Trobla, je v manj kot 72 urah dosegel zastavljen cilj – 10 tisoč dolarjev. Tričlanska ekipa, ki jo sestavljata dva Primorca in Ljubljančan, je nad izidom navdušena in presenečena.
Na Kickstarter prihaja nov slovenski projekt Trobla

7. aprila se bo na Kickstarterju predstavil nov slovenski projekt Trobla (Vir slike: Trobla).

»Iskreno povedano nismo pričakovali takšnega odziva. Osebno sem po najboljšem scenariju pričakoval, da bomo zbrali zastavljena sredstva v 10 dneh ali več. Odziv je res neverjeten in komaj čakamo na preostanek kampanje in izdelovanja Trobel!« pravi Matej, eden od članov ekipe, ki sicer snujejo lesene izdelke pod imenom TOK TOK.

V treh dneh so prejeli več kot 400 elektronskih sporočil. »Morali smo hitro odgovarjati in slediti kampanji. Šele danes so se stvari nekako umirile, ko je prvi val mimo,« pravi Matej.

TOK TOK za srečo!

Očitno jim je ime njihovega studia, ki so mu ga nadeli zato, ker stara šega pravi, da trkanje po lesu, ki daje tak zvok, prinaša srečo. Ekipa je namreč (kampanja se je začela 7. aprila) že ob koncu tretjega dneva dosegla zastavljeni cilj.

Spoznajte Troblo >>

Podporniki iz celega sveta

Kot pravi Matej, dobra tretjina podpornikov prihaja iz Slovenije, največ je Američanov. »Nekaj je tudi podpornikov iz Hongkonga, Japonske in Finske. Sicer pa prihajajo iz različnih koncev sveta.« Če gre verjeti podatkom na Kicktraq, so že v prvem dnevu prepričali 85 podpornikov in dosegli več kot polovico zastavljenih sredstev (5.509 dolarjev).

Čemu pripisujejo tako hitro dosežen zastavljeni cilj?

»Zagotovo gre to pripisati skupnosti, ki je za nami in je pomagala spraviti novico o Trobli v svet. Poleg tega pa kaže, da je tudi izdelek dober, sicer dvomim, da bi ga toliko ljudi podprlo,« pojasnjuje Matej. Ekipa se je na kampanjo pripravljala od novega leta, pri tem pa so se z nasveti obrnili tudi na tiste, ki so se s crowdfunding kampanjami že spoznali, za vrhunec – začetek kampanje – pa so pripravili tudi zabavo v izolski Riibi.

Na Kickstarterju je zaživel nov slovenski projekt >>

Trobla je leseni ojačevalec zvoka za pametne telefone. Razvoj nove, ki ponuja boljši zvok in je prilagodljiva z različnimi modeli in znamkami pametnih telefonov, je trajal skoraj leto in pol. V proces izdelave so vključili še CNC stroj, ki jim je omogočil razvoj prehoda zvoka iz telefona v lijak. Razvili so tudi posebno komoro, ki ustvari stereofonijo in nižje tone.

Prihajajo novosti, obljublja ekipa

Prvi podporniki so lahko Troblo podprli že za 55 dolarjev, a so vsi ti paketi že pošli. Pripravljajo pa novosti za podpornike: »V nadgradnjah (update, op.a.) bomo predstavljali ekipo Troble, kako zvočnik uporabljati, proces izdelave in še kaj. Poleg tega smo se že povezali z nekaterimi slovenskimi kampanjami, ki v kratkem prihajajo na Kickstarter, kot so ročno pletene volnene preproge Kobeiagi Kilims, sup Sipaboards in hipsterski ležalnik Leano. Slovenci se moramo podpirati, kajne?«

Tako je! Projekt Trobla lahko podprete tukaj.

Oznake:, , , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje