Trženje na forumih

Predstavljamo vam neuveljavljen, čeprav zelo učinkovit način promoviranja lastne strani in produktov, ki prinaša mnoge prednosti.
Trženje na forumih

Forumi, kot vir obiskov vaše strani

Forumi, kot ene najbolje obiskanih strani na internetu, so lahko odličen prostor za promocijo vaše spletne strani. Tisti, ki se tega zavedajo, dostrikrat tvegajo, da jih označijo za spammerje. Predstavljamo vam zanimiv primer. Od junija dalje je BlogStorm privabil preko 7000 obiskovalcev iz foruma Digita Point, ki je eden od njegovih najvrednejših virov obiska, celo stran Shoemoney dobi ogromno prometa iz Digital Pointa.

Zelo pomembno je poudariti kvaliteto obiskov, saj obiskovalci obiskujejo vašo stan zaradi vašega ugleda. Imeti dober ugled pomeni, da ljudje zaupajo vašim objavam in so na nek način primorani replicirati. Torej boljši kot je ugled in višje, kot je število objav, bolj agresivni ste lahko s trženjem na forumu. Poglavitna prednost je ta, da imamo na določenem forumu že zbrano ciljno skupino in lahko preko forumov direktno vplivamo na njih. Torej forum predstavlja idealno tržno nišo.

KJE ZAČETI?

Izbrati je potrebno strani, ki dovoljujejo povezavo v podpisu, torej posledično povezavo na vašo stran. Digital Point Forum je najverjetneje največji forum s preko 100.000 člani in ogromno dnevnih obiskov. Idealen prostor za trženje, saj dovoljuje link na zadnjo objavo v blogu. Link se prikaže v vsaki objavi na forumu. Pametno si je vzeti čas in prebrati pravila foruma ter ugotoviti, kaj je dovoljeno in kaj ne v smislu samopromocije.

NA KAJ MORAM BITI POZOREN?

Na vašem blogu naj se na objavah prikazujejo podatki RSS. Pomembno je predvsem to, da vaši posti dobijo čim več replik in da se vedno prikazujejo na vrhu. Naslednji korak, je ustvarjanje izvirnega podpisa, ki bo ljudi privabil, da kliknejo nanj. Pomembno je, da smo na forumih opazni, s tem naše objave pritegnejo pozornost in zanimanje.

Forumi so skupnostno naravnani zato je zelo pomembno aktivno sodelovanje v skupnostih, odgovarjanje na vprašanja in podajanje mnenja glede različnih tem.
S trženjem na forumih, se vzpostavijo nova poznanstva, torej je sodelovanje na forumih odlična priložnost za mreženje (networking). V veliki večini so ti posamezniki lahko vaša ciljna skupina. Vplivajte na njih, da si ogledajo vašo stran, omogočite skupne podvige, izmenjavo linkov, objave gostov, intervjuje, itd. Svoj produkt tako tržite in v končni fazi prodate prav njim.

Ne nazadnje pa si je dobro zapomniti, da  je edina razlika med spamom in agresivnim trženjem le v ugledu.

Oglaševanje na nekaterih forumih je plačljivo. Ti zneski so ponavadi zelo skromni, zato velja razmisliti o posluževanju tovrstne oblike promocije.

Vir: Netbusinessblog

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje