Trženje na forumih

Predstavljamo vam neuveljavljen, čeprav zelo učinkovit način promoviranja lastne strani in produktov, ki prinaša mnoge prednosti.
Trženje na forumih

Forumi, kot vir obiskov vaše strani

Forumi, kot ene najbolje obiskanih strani na internetu, so lahko odličen prostor za promocijo vaše spletne strani. Tisti, ki se tega zavedajo, dostrikrat tvegajo, da jih označijo za spammerje. Predstavljamo vam zanimiv primer. Od junija dalje je BlogStorm privabil preko 7000 obiskovalcev iz foruma Digita Point, ki je eden od njegovih najvrednejših virov obiska, celo stran Shoemoney dobi ogromno prometa iz Digital Pointa.

Zelo pomembno je poudariti kvaliteto obiskov, saj obiskovalci obiskujejo vašo stan zaradi vašega ugleda. Imeti dober ugled pomeni, da ljudje zaupajo vašim objavam in so na nek način primorani replicirati. Torej boljši kot je ugled in višje, kot je število objav, bolj agresivni ste lahko s trženjem na forumu. Poglavitna prednost je ta, da imamo na določenem forumu že zbrano ciljno skupino in lahko preko forumov direktno vplivamo na njih. Torej forum predstavlja idealno tržno nišo.

KJE ZAČETI?

Izbrati je potrebno strani, ki dovoljujejo povezavo v podpisu, torej posledično povezavo na vašo stran. Digital Point Forum je najverjetneje največji forum s preko 100.000 člani in ogromno dnevnih obiskov. Idealen prostor za trženje, saj dovoljuje link na zadnjo objavo v blogu. Link se prikaže v vsaki objavi na forumu. Pametno si je vzeti čas in prebrati pravila foruma ter ugotoviti, kaj je dovoljeno in kaj ne v smislu samopromocije.

NA KAJ MORAM BITI POZOREN?

Na vašem blogu naj se na objavah prikazujejo podatki RSS. Pomembno je predvsem to, da vaši posti dobijo čim več replik in da se vedno prikazujejo na vrhu. Naslednji korak, je ustvarjanje izvirnega podpisa, ki bo ljudi privabil, da kliknejo nanj. Pomembno je, da smo na forumih opazni, s tem naše objave pritegnejo pozornost in zanimanje.

Forumi so skupnostno naravnani zato je zelo pomembno aktivno sodelovanje v skupnostih, odgovarjanje na vprašanja in podajanje mnenja glede različnih tem.
S trženjem na forumih, se vzpostavijo nova poznanstva, torej je sodelovanje na forumih odlična priložnost za mreženje (networking). V veliki večini so ti posamezniki lahko vaša ciljna skupina. Vplivajte na njih, da si ogledajo vašo stran, omogočite skupne podvige, izmenjavo linkov, objave gostov, intervjuje, itd. Svoj produkt tako tržite in v končni fazi prodate prav njim.

Ne nazadnje pa si je dobro zapomniti, da  je edina razlika med spamom in agresivnim trženjem le v ugledu.

Oglaševanje na nekaterih forumih je plačljivo. Ti zneski so ponavadi zelo skromni, zato velja razmisliti o posluževanju tovrstne oblike promocije.

Vir: Netbusinessblog

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje