Trženje na forumih

Predstavljamo vam neuveljavljen, čeprav zelo učinkovit način promoviranja lastne strani in produktov, ki prinaša mnoge prednosti.
Trženje na forumih

Forumi, kot vir obiskov vaše strani

Forumi, kot ene najbolje obiskanih strani na internetu, so lahko odličen prostor za promocijo vaše spletne strani. Tisti, ki se tega zavedajo, dostrikrat tvegajo, da jih označijo za spammerje. Predstavljamo vam zanimiv primer. Od junija dalje je BlogStorm privabil preko 7000 obiskovalcev iz foruma Digita Point, ki je eden od njegovih najvrednejših virov obiska, celo stran Shoemoney dobi ogromno prometa iz Digital Pointa.

Zelo pomembno je poudariti kvaliteto obiskov, saj obiskovalci obiskujejo vašo stan zaradi vašega ugleda. Imeti dober ugled pomeni, da ljudje zaupajo vašim objavam in so na nek način primorani replicirati. Torej boljši kot je ugled in višje, kot je število objav, bolj agresivni ste lahko s trženjem na forumu. Poglavitna prednost je ta, da imamo na določenem forumu že zbrano ciljno skupino in lahko preko forumov direktno vplivamo na njih. Torej forum predstavlja idealno tržno nišo.

KJE ZAČETI?

Izbrati je potrebno strani, ki dovoljujejo povezavo v podpisu, torej posledično povezavo na vašo stran. Digital Point Forum je najverjetneje največji forum s preko 100.000 člani in ogromno dnevnih obiskov. Idealen prostor za trženje, saj dovoljuje link na zadnjo objavo v blogu. Link se prikaže v vsaki objavi na forumu. Pametno si je vzeti čas in prebrati pravila foruma ter ugotoviti, kaj je dovoljeno in kaj ne v smislu samopromocije.

NA KAJ MORAM BITI POZOREN?

Na vašem blogu naj se na objavah prikazujejo podatki RSS. Pomembno je predvsem to, da vaši posti dobijo čim več replik in da se vedno prikazujejo na vrhu. Naslednji korak, je ustvarjanje izvirnega podpisa, ki bo ljudi privabil, da kliknejo nanj. Pomembno je, da smo na forumih opazni, s tem naše objave pritegnejo pozornost in zanimanje.

Forumi so skupnostno naravnani zato je zelo pomembno aktivno sodelovanje v skupnostih, odgovarjanje na vprašanja in podajanje mnenja glede različnih tem.
S trženjem na forumih, se vzpostavijo nova poznanstva, torej je sodelovanje na forumih odlična priložnost za mreženje (networking). V veliki večini so ti posamezniki lahko vaša ciljna skupina. Vplivajte na njih, da si ogledajo vašo stran, omogočite skupne podvige, izmenjavo linkov, objave gostov, intervjuje, itd. Svoj produkt tako tržite in v končni fazi prodate prav njim.

Ne nazadnje pa si je dobro zapomniti, da  je edina razlika med spamom in agresivnim trženjem le v ugledu.

Oglaševanje na nekaterih forumih je plačljivo. Ti zneski so ponavadi zelo skromni, zato velja razmisliti o posluževanju tovrstne oblike promocije.

Vir: Netbusinessblog

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

MP dogodek: Kingsbox: Od študenta do milijona – Luka Železnik in Dejan Kobal

06.12.2017 od 15:00 do 17:00
MP dogodek: Kingsbox: Od študenta do milijona – Luka Železnik in Dejan Kobal

Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitrorastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje