Trženje na forumih

Predstavljamo vam neuveljavljen, čeprav zelo učinkovit način promoviranja lastne strani in produktov, ki prinaša mnoge prednosti.
Trženje na forumih

Forumi, kot vir obiskov vaše strani

Forumi, kot ene najbolje obiskanih strani na internetu, so lahko odličen prostor za promocijo vaše spletne strani. Tisti, ki se tega zavedajo, dostrikrat tvegajo, da jih označijo za spammerje. Predstavljamo vam zanimiv primer. Od junija dalje je BlogStorm privabil preko 7000 obiskovalcev iz foruma Digita Point, ki je eden od njegovih najvrednejših virov obiska, celo stran Shoemoney dobi ogromno prometa iz Digital Pointa.

Zelo pomembno je poudariti kvaliteto obiskov, saj obiskovalci obiskujejo vašo stan zaradi vašega ugleda. Imeti dober ugled pomeni, da ljudje zaupajo vašim objavam in so na nek način primorani replicirati. Torej boljši kot je ugled in višje, kot je število objav, bolj agresivni ste lahko s trženjem na forumu. Poglavitna prednost je ta, da imamo na določenem forumu že zbrano ciljno skupino in lahko preko forumov direktno vplivamo na njih. Torej forum predstavlja idealno tržno nišo.

KJE ZAČETI?

Izbrati je potrebno strani, ki dovoljujejo povezavo v podpisu, torej posledično povezavo na vašo stran. Digital Point Forum je najverjetneje največji forum s preko 100.000 člani in ogromno dnevnih obiskov. Idealen prostor za trženje, saj dovoljuje link na zadnjo objavo v blogu. Link se prikaže v vsaki objavi na forumu. Pametno si je vzeti čas in prebrati pravila foruma ter ugotoviti, kaj je dovoljeno in kaj ne v smislu samopromocije.

NA KAJ MORAM BITI POZOREN?

Na vašem blogu naj se na objavah prikazujejo podatki RSS. Pomembno je predvsem to, da vaši posti dobijo čim več replik in da se vedno prikazujejo na vrhu. Naslednji korak, je ustvarjanje izvirnega podpisa, ki bo ljudi privabil, da kliknejo nanj. Pomembno je, da smo na forumih opazni, s tem naše objave pritegnejo pozornost in zanimanje.

Forumi so skupnostno naravnani zato je zelo pomembno aktivno sodelovanje v skupnostih, odgovarjanje na vprašanja in podajanje mnenja glede različnih tem.
S trženjem na forumih, se vzpostavijo nova poznanstva, torej je sodelovanje na forumih odlična priložnost za mreženje (networking). V veliki večini so ti posamezniki lahko vaša ciljna skupina. Vplivajte na njih, da si ogledajo vašo stran, omogočite skupne podvige, izmenjavo linkov, objave gostov, intervjuje, itd. Svoj produkt tako tržite in v končni fazi prodate prav njim.

Ne nazadnje pa si je dobro zapomniti, da  je edina razlika med spamom in agresivnim trženjem le v ugledu.

Oglaševanje na nekaterih forumih je plačljivo. Ti zneski so ponavadi zelo skromni, zato velja razmisliti o posluževanju tovrstne oblike promocije.

Vir: Netbusinessblog

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 17:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje