Trženje s pomočjo priporočila

Priporočilo spada med uspešnejše trženjske strategije, pri tem pa je potrebno poiskati prave posameznike, ki bodo v svoji socialni mreži razširili svoje navdušenje nad nekim proizvodom. Rezultati novejše kalifornijske raziskave kažejo, da tradicionalne tarče s široko socialno mrežo niso vedno najbolj vplivni posamezniki v skupini.
Trženje s pomočjo priporočila

Poiščite pravo izhodiščno osebo.

Raziskava se je osredotočila na zdravniško skupnost in širitev predpisovanja novega zdravila med zdravniki. Prišli so do spoznanja, da je zdravniška skupnost razdeljena na dve skupini glede na etnično pripadnost (azijsko in evropsko). Obe skupini je povezoval zdravnik s številko 184, kar je tržnike zelo presenetilo, saj ni ustrezal profilu, ki so si ga zamislili. Raziskava kaže, da se uporaba proizvoda res širi preko socialnih mrež z ustnim sporočilom, pri čemer ima trženjski vpliv na pravo osebo velik učinek.

Tržniki morajo posvetiti dovolj pozornosti iskanju te izhodiščne osebe, pri čemer različni pristopi dajejo zelo različne rezultate. Raziskovalci so zdravnike vprašali katerim kolegom najbolj zaupajo. Tako so prišli do mnenjskih voditeljev med zdravniki, ki pa niso tisti, ki so se sami označili za vodje. Zdravnik št. 184 se npr. ni se želel preveč izpostavljati, vendar pa je bil med kolegi znan in spoštovan. Sam se tudi ni označil za vodjo, vendar pa ga je za takega označilo veliko število drugih zdravnikov. Takšni vodje imajo večji vpliv na širjenje proizvoda med socialno mrežo in zato bi jim morali tržniki posvetiti več pozornosti.

Vir: Forbes

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje