Trženje v prihodnosti

Avtor — 16.10.2009
Prihodnost trženja naj bi prinesla razvoj novih tehnologij, ki bodo omogočile večjo interakcijo s strankami in učinkovitejše pridobivanje njihove pozornosti.
Trženje v prihodnosti

Preihodnost trženja leži v novih tehnologijah. (Vir: sc.e-novation.at)

Visoko tehnološke trženjske taktike kot je npr. neuromarketing, bodo lahko v prihodnosti postale resničnost.

Danes potrošniki začenjajo z nakupom ravno na spletu, kjer iščejo informacije o izdelkih, ocenjujejo spletne strani podjetij in prebirajo mnenja drugih uporabnikov. Naučili so se ignorirati na tisoče oglasnih sporočil, s katerimi se soočajo vsak dan in dvomiti v njihove mamljive obljube. Star vsiljiv model oglaševanja je zato potrebno nadomestiti s trženjskim pristopom v katerem bodo potrošniki želeli sodelovati in bo obogatil njihova živjenja.

Najboljše izhodišče za ti. trženje s pomenom predstavlja zagotavljanje informacij in storitev, ki bodo potrošnikom pomagale pri nakupnih odločitvah. Da bi to dosegli potrošnikom omogočite objavljanje ocen in kritik na vaši spletni strani, ustvarite nakupovalni vodič, ki jim bo pomagal pri izbiri med vašimi izdelki ali storitvami in zagotovite stalno ponakupno usposabljanje in nasvete kupcem, ter jih s tem spremenite v stalne stranke. Nekatera podjetja pa gredo še korak dlje in poskrbijo, da se stranke zavedajo tveganj previsokih provizij ter jih ščitijo pred napačnimi odločitvami. Čeprav s tem tvegajo izgubo deleža prodaje, si pridobijo ogromno zapanje in zvestobo strank, ki o podjetju brezplačno širijo dober glas.

Na področju trženja že sedaj opažamo velike spremembe, vendar pa le-te predstavljajo šele začetek razvoja trženju namenjenih tehnologij.

 

Vir: Entrepreneur

Oznake: ,
Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane le pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo s pravim pristopom velik potencial.

Preberite več >>
Vse za podjetje