Tudi Facebook postal posrednik posebnih ponudb in skupinskih nakupov

Facebook je v lanskem novembru uvedel storitev Deals in s tem nadgradil funkcionalnost servisa Places, ki uporabniku omogoča, da spletni skupnosti predstavi, kje se nahaja. Stranke lahko prek storitve Deals izkoristijo posebne ponudbe v prodajalnah, restavracijah itd.
Tudi Facebook postal posrednik posebnih ponudb in skupinskih nakupov

Storitev Deals je na voljo v ZDA, Kanadi, Franciji, Nemčiji, Italiji, Španiji in Združenem kraljestvu (foto: Facebook.com)

Storitev je zanimiva za podjetja vseh velikosti, predvsem zaradi velike izpostavljenosti in z vidika pridobivanja zvestih strank. Podjetje lahko poleg klasičnih popustov oblikuje tudi takšno posebno ponudbo, ki stranko nagradi v primeru, ko opravi določeno število nakupov. To predstavlja zelo atraktivno alternativo tradicionalnemu zbiranju nalepk in kuponov, saj vse poteka elektronsko.

Ko uporabnik opravi nakup, se informacije o le-tem zapišejo v njegov spletni profil. O različnih popustih in posebnih ponudbah se na ta način lahko seznanijo uporabnikovi prijatelji, kar predstavlja dodaten način promocije izdelkov oz. storitev ali blagovne znamke. Ta učinek je možno dodatno okrepiti s takšno posebno ponudbo, ki velja v primeru, če stranka s seboj pripelje vsaj določeno število prijateljev.

Facebook z novo storitvijo predstavlja konkurenco spletnim posredniškim platformam, kot je Groupon, saj podjetja s posebnimi ponudbami prek servisa Deals nimajo nobenih dodatnih stroškov. Groupon po drugi strani svojim strankam zagotavlja, da bo oglaševani popust izkoristilo določeno število potrošnikov. Ko je ta številka presežena, Grouponu pripada 50% prihodkov.

Spletne posredniške platforme so se že razširile tudi v Sloveniji. 1nadan.si, BigDeal.si, Kolektiva.si,  Kupujmo.si in Privoščite.si delujejo po podobnem principu kot Groupon in vsak dan objavijo novo ekskluzivno ponudbo, ki omogoča popuste v višini do 90%.

 

Viri:

 

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje