Tudi Google je spregledal sleparski oglas

Običajno lahko oglasom, ki nam jih servira Google, zaupamo, da so varni. To pa ne velja za do nedavnega prikazan vrhnji oglas, če na Googlovem iskalniku iščemo po besedi "Firefox".
Tudi Google je spregledal sleparski oglas

slika: techcrunch

Oglas kaže, da nas bo preusmeril na uradno stran Firefoxa, ki se nahaja na URL naslovu www.mozilla.com/firefox/. To sicer dejansko je uradna spletna stran priljubljenega internetnega brskalnika, a ob kliku na povezavo smo preusmerjeni na nekoliko bolj neugodno spletno stran na naslovu firefox.mozilla-now.com.

Gre za sleparsko spletno stran, ki skuša uporabnike prepričati, da bi mesečno plačevali 2,50 ameriških dolarjev za naročnino na strokovno podporo uporabnikom, ki smo je lahko deležni 24 ur na dan, vse dni v tednu. Dobavitelj kreditne kartice ima sedež na Nizozemskem.

Verjetno bodo nekoliko bolj izkušeni uporabniki internetno sleparsko spletno stran takoj sprevideli, a vseeno se je potrebno zavedati, da nevarnosti pretijo povsod in celo zaupanja vredno podjetje kot je Google, občasno dela napake.

 

Vir: TechCrunch

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje