Tudi Google je spregledal sleparski oglas

Običajno lahko oglasom, ki nam jih servira Google, zaupamo, da so varni. To pa ne velja za do nedavnega prikazan vrhnji oglas, če na Googlovem iskalniku iščemo po besedi "Firefox".
Tudi Google je spregledal sleparski oglas

slika: techcrunch

Oglas kaže, da nas bo preusmeril na uradno stran Firefoxa, ki se nahaja na URL naslovu www.mozilla.com/firefox/. To sicer dejansko je uradna spletna stran priljubljenega internetnega brskalnika, a ob kliku na povezavo smo preusmerjeni na nekoliko bolj neugodno spletno stran na naslovu firefox.mozilla-now.com.

Gre za sleparsko spletno stran, ki skuša uporabnike prepričati, da bi mesečno plačevali 2,50 ameriških dolarjev za naročnino na strokovno podporo uporabnikom, ki smo je lahko deležni 24 ur na dan, vse dni v tednu. Dobavitelj kreditne kartice ima sedež na Nizozemskem.

Verjetno bodo nekoliko bolj izkušeni uporabniki internetno sleparsko spletno stran takoj sprevideli, a vseeno se je potrebno zavedati, da nevarnosti pretijo povsod in celo zaupanja vredno podjetje kot je Google, občasno dela napake.

 

Vir: TechCrunch

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje