Tudi Google je spregledal sleparski oglas

Običajno lahko oglasom, ki nam jih servira Google, zaupamo, da so varni. To pa ne velja za do nedavnega prikazan vrhnji oglas, če na Googlovem iskalniku iščemo po besedi "Firefox".
Tudi Google je spregledal sleparski oglas

slika: techcrunch

Oglas kaže, da nas bo preusmeril na uradno stran Firefoxa, ki se nahaja na URL naslovu www.mozilla.com/firefox/. To sicer dejansko je uradna spletna stran priljubljenega internetnega brskalnika, a ob kliku na povezavo smo preusmerjeni na nekoliko bolj neugodno spletno stran na naslovu firefox.mozilla-now.com.

Gre za sleparsko spletno stran, ki skuša uporabnike prepričati, da bi mesečno plačevali 2,50 ameriških dolarjev za naročnino na strokovno podporo uporabnikom, ki smo je lahko deležni 24 ur na dan, vse dni v tednu. Dobavitelj kreditne kartice ima sedež na Nizozemskem.

Verjetno bodo nekoliko bolj izkušeni uporabniki internetno sleparsko spletno stran takoj sprevideli, a vseeno se je potrebno zavedati, da nevarnosti pretijo povsod in celo zaupanja vredno podjetje kot je Google, občasno dela napake.

 

Vir: TechCrunch

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje