Tudi med investitorji ni prave startup kulture

V šestih letih je ekipa slovenskega startupa Appoteka, ki ponuja storitev spletne trgovine v računalniškem oblaku Shopamine, pridobila ogromno izkušenj tako z razvojem lastnega produkta, ukvarjanja in raziskovanja trga, kot tudi segmentacijo in marketingom.
Tudi med investitorji ni prave startup kulture

Ekipa podjetja Appoteka ima večletne izkušnje.

»Pripravniki bodo spoznali specifike delovanja tehnološkega startupa, od komunikacije z naročniki pa do avtomatizacije marketinga,« pravi Peter Brenko, član ekipe, ki ustvarja Shopamine v sklopu podjetja Appoteka. Ekipa bo mesec in pol preživela skupaj s pripravnikom, ki bo izbran v sklopu MP pripravništva.

Pomanjkanje kapitala in startup kulture med investitorji

Ponudili mu bodo znanje, ki so si ga pridobili med šestletnim ustvarjanjem, od razvoja lastnega produkta, ukvarjanja s trgom, segmentacijo, marketingom in prodajo SaaS tehnoloških rešitev ter specifiko tehnološkega razvoja. Nastajajoče startupe čaka kar nekaj težav po mnenju Brenka: pomanjkanje kapitala in startup kulture med investitorji pa tudi majhen in atipičen trg.

Nasvet Petra Brenka >>

Iščejo tudi na straneh študentskih servisov

Ekipa išče predvsem kader na področju razvoja (Java programerji) in digital PR (skupaj s produkcijo tekstovnih vsebin) ter digitalni marketing. »V preteklosti smo sami pripravili razpis in izbirali med več kot 100 prijavljenimi kandidati.« Kandidate običajno iščejo prek znancev in zaposlenih, njihove oglase boste lahko našli tudi na študentskih servisih.

Podjetje, ki je pred več izzivi, od prvih korakov na tuje trge z angleško različico, postavitvijo podpornega centra, produkcije vsebin, PR in digitalnega marketinga ter prodaje, je nastalo na podlagi prijateljskih vezi, ki so se prepletala tudi na nekdanjih delovnih mestih.

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje