Tudi Nokii je padla vrednost

Največja svetovna proizvajalka mobilnih telefonov je razočarala s četrtletnimi rezultati, saj je izgubila dobrih 10 odstotkov svoje vrednosti. K padcu je pripomogla tudi napoved uprave družbe o zoženju trga.
Tudi Nokii je padla vrednost

Nokia je v prvem četrtletju izgubila 10 odstotkov vrednsoti.

Nokia, ki proizvede dva od petih prodanih mobilnih aparatov, je izgubila 10 odstotkov svoje vrednosti, kaže poročilo prvega četrtletja.
Do te spremembe, naj bi prišlo zaradi negativnega vpliva padca dolarja, splošne ekonomske upočasnitve v Združenih državah in tudi ‘elektronske’ upočasnitve v Evropi. Približno polovica dohodkov družbe je v dolarjih, ali drugače vezana na to enoto.

Nokia je v tem četrtletju prodala 115,5 milijona mobilnih aparatov, kar je občutno več kot njeni trije najbližji tekmeci Samsung, Motorola in SonyEricsson.
Povprečna cena mobilnega aparata Nokie je v zadnjih treh mesecih padla s 83, na 79 dolarjev. Ta padec je mnogo večji kot so v analizah lahko predvideli. Družba pričakuje, da se bodo povprečne cene vseh ponudnikov mobilnih aparatov v tem letu še dodatno znižale zaradi močne konkurence in različnih trgov.
Nokia ima še vedno močno pozicijo na nekaterih hitro rastočih trgih kot so Latinska Amerika, zahodna Azija in Kitajska. Direktor Olli-Pekka Kallasvuo je optimističen in napoveduje rast podjetja v naslednjem četrtletju.

Vir: The Guardian

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje