Tudi Nokii je padla vrednost

Avtor — 20.04.2008
Največja svetovna proizvajalka mobilnih telefonov je razočarala s četrtletnimi rezultati, saj je izgubila dobrih 10 odstotkov svoje vrednosti. K padcu je pripomogla tudi napoved uprave družbe o zoženju trga.
Tudi Nokii je padla vrednost

Nokia je v prvem četrtletju izgubila 10 odstotkov vrednsoti.

Nokia, ki proizvede dva od petih prodanih mobilnih aparatov, je izgubila 10 odstotkov svoje vrednosti, kaže poročilo prvega četrtletja.
Do te spremembe, naj bi prišlo zaradi negativnega vpliva padca dolarja, splošne ekonomske upočasnitve v Združenih državah in tudi ‘elektronske’ upočasnitve v Evropi. Približno polovica dohodkov družbe je v dolarjih, ali drugače vezana na to enoto.

Nokia je v tem četrtletju prodala 115,5 milijona mobilnih aparatov, kar je občutno več kot njeni trije najbližji tekmeci Samsung, Motorola in SonyEricsson.
Povprečna cena mobilnega aparata Nokie je v zadnjih treh mesecih padla s 83, na 79 dolarjev. Ta padec je mnogo večji kot so v analizah lahko predvideli. Družba pričakuje, da se bodo povprečne cene vseh ponudnikov mobilnih aparatov v tem letu še dodatno znižale zaradi močne konkurence in različnih trgov.
Nokia ima še vedno močno pozicijo na nekaterih hitro rastočih trgih kot so Latinska Amerika, zahodna Azija in Kitajska. Direktor Olli-Pekka Kallasvuo je optimističen in napoveduje rast podjetja v naslednjem četrtletju.

Vir: The Guardian

Iskanje
MP izobraževanja

MP svetovanje

MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje. Preberite več >>

Pravno svetovanje

Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje. Preberite več >>

Vabljeni na MP delavnico: Facebook oglaševanje

Vabljeni na MP delavnico: Facebook oglaševanje

Tokrat se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje, Juretom Knehtlom, osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane le pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo s pravim pristopom velik potencial. Preberite več >>

Vse za podjetje