Tudi Nokii je padla vrednost

Največja svetovna proizvajalka mobilnih telefonov je razočarala s četrtletnimi rezultati, saj je izgubila dobrih 10 odstotkov svoje vrednosti. K padcu je pripomogla tudi napoved uprave družbe o zoženju trga.
Tudi Nokii je padla vrednost

Nokia je v prvem četrtletju izgubila 10 odstotkov vrednsoti.

Nokia, ki proizvede dva od petih prodanih mobilnih aparatov, je izgubila 10 odstotkov svoje vrednosti, kaže poročilo prvega četrtletja.
Do te spremembe, naj bi prišlo zaradi negativnega vpliva padca dolarja, splošne ekonomske upočasnitve v Združenih državah in tudi ‘elektronske’ upočasnitve v Evropi. Približno polovica dohodkov družbe je v dolarjih, ali drugače vezana na to enoto.

Nokia je v tem četrtletju prodala 115,5 milijona mobilnih aparatov, kar je občutno več kot njeni trije najbližji tekmeci Samsung, Motorola in SonyEricsson.
Povprečna cena mobilnega aparata Nokie je v zadnjih treh mesecih padla s 83, na 79 dolarjev. Ta padec je mnogo večji kot so v analizah lahko predvideli. Družba pričakuje, da se bodo povprečne cene vseh ponudnikov mobilnih aparatov v tem letu še dodatno znižale zaradi močne konkurence in različnih trgov.
Nokia ima še vedno močno pozicijo na nekaterih hitro rastočih trgih kot so Latinska Amerika, zahodna Azija in Kitajska. Direktor Olli-Pekka Kallasvuo je optimističen in napoveduje rast podjetja v naslednjem četrtletju.

Vir: The Guardian

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje