Tudi Nokii je padla vrednost

Največja svetovna proizvajalka mobilnih telefonov je razočarala s četrtletnimi rezultati, saj je izgubila dobrih 10 odstotkov svoje vrednosti. K padcu je pripomogla tudi napoved uprave družbe o zoženju trga.
Tudi Nokii je padla vrednost

Nokia je v prvem četrtletju izgubila 10 odstotkov vrednsoti.

Nokia, ki proizvede dva od petih prodanih mobilnih aparatov, je izgubila 10 odstotkov svoje vrednosti, kaže poročilo prvega četrtletja.
Do te spremembe, naj bi prišlo zaradi negativnega vpliva padca dolarja, splošne ekonomske upočasnitve v Združenih državah in tudi ‘elektronske’ upočasnitve v Evropi. Približno polovica dohodkov družbe je v dolarjih, ali drugače vezana na to enoto.

Nokia je v tem četrtletju prodala 115,5 milijona mobilnih aparatov, kar je občutno več kot njeni trije najbližji tekmeci Samsung, Motorola in SonyEricsson.
Povprečna cena mobilnega aparata Nokie je v zadnjih treh mesecih padla s 83, na 79 dolarjev. Ta padec je mnogo večji kot so v analizah lahko predvideli. Družba pričakuje, da se bodo povprečne cene vseh ponudnikov mobilnih aparatov v tem letu še dodatno znižale zaradi močne konkurence in različnih trgov.
Nokia ima še vedno močno pozicijo na nekaterih hitro rastočih trgih kot so Latinska Amerika, zahodna Azija in Kitajska. Direktor Olli-Pekka Kallasvuo je optimističen in napoveduje rast podjetja v naslednjem četrtletju.

Vir: The Guardian

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje